Muhabbit

Teksas’ta Kripto Para Madencileri İşlemleri Durdurdu

Teksas’ı etkisi altına alacak olan Landon Fırtınası kripto para madencilerinin işlemleri durdurmasına yol açtı

Teksas kripto madenciler

Teksas kripto madenciler

Teksas merkezli kripto para madencileri dondurucu hava şartları dolayısıyla işlemlerin %99’unu durdurdu. Yaklaşmakta olan Landon Fırtınası‘nın Teksas’ı önemli ölçüde etkilemesi ve elektrik şebekesine yönelik enerji talebinin büyük oranda artmasına yol açması bekleniyor.

Riot Blockchain’in İletişim Direktörü Trystine Payfer şirketin Rockdale’de yer alan veri merkezinin 1 Şubat 2022 Salı tarihinden itibaren işlemlerin %99’unu ifade etti. Landon Fırtınası’nın eyaleti 3 Şubat 2022 Perşembe günü itibarıyla etkisi alması bekleniyor.

İlginizi Çekebilir: Kripto Para Madenciliği Nedir?

Teksas Blockchain Konseyi (TBC) ise Teksas Valisi Greg Abbott’a konuya dair tutumlarını açıklayan bir mektup yazarak eyaletin enerji ihtiyacının giderilmesi için işlemleri durduklarını ve proaktif önlemler aldıklarını söyledi. TBC mektubunda kripto para madencileri olarak olası felaket senaryolarında anında önlem alabilme becerilerinin altını çizdi ve şebeke yönetim stratejilerinde böylesine hızlı harekete geçmenin önemini belirtti.

Payfer’a göre Teksas merkezli kripto para madencileri normal şartlarda işlemler için tahmini 1 gigawatt değerinde bir enerji tüketiyor. Teksaslılar ise toplamda 35,016 megawatt’lık enerji tüketiyor. Her ne kadar Teksas Elektrik İdaresi (ERCOT) bu talebi karşılayabilecek oranda enerjiye sahip olduğunu iddia etse de, Landon Fırtınası ile beraber talepte %42 oranında bir artış olması bekleniyor.

Teksas’ta bir elektrik şebekesi.

Teksas 2021’in Elektrik Kesintili Günlerini Yeniden Yaşamak İstemiyor

2021 yılında Teksas son 10 yılın en büyük kar fırtınalarından birini yaşadı ve milyonlarca insan günlerce elektriksiz kaldı. Uzmanlar, pek çok kripto para madencisine ev sahipliği yapan eyaletin elektrik sıkıntısı ile madenci yoğunluğu arasında bir ilişki bulunmadığını ifade ediyor. Payfer’a göre zorlu birkaç gün Teksas’ı bekliyor.

Şartlar geçtiğimiz seneden daha kötü olur mu emin değilim. Teksas Elektrik İdaresi’nden gelen açıklamalara bakılırsa ya benzer şartlarla karşı karşıya kalacağız ya da biraz daha hafif atlatacağız.

Teksas kripto para teknolojisini destekleyen atılımları ile biliniyor. Mart 2021’de Vali Abbott kendini “kripto para kanun teklifi destekçisi” olarak nitelendirdi ve kripto para madenciliği yapan kişi ve kurumları eyalete yerleşmeye teşvik etti. Eyalet milletvekilleri ise Teksas ticaret hukuku kapsamında kripto para birimlerini tanıyan ve bir blockchain çalışma grubu kurulmasını salık veren bir yasa çıkardı.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version