Muhabbit

Tether, Meksika Pesosuna Sabitlenmiş Yeni Stablecoini Piyasaya Sürdü!

Tether, MXNT’nin piyasaya sürülmesinin Latin Amerika’daki yeni kullanıcıları işe almak için bir test alanı olacağını ve bölgede daha fazla fiat paraya sabitlenmiş stablecoinlerin önünü açacağını belirtti.

Tether, Meksika pesosuna sabitlenmiş stablecoini piyasaya sürerek, Latin Amerika pazarına adım atmış oldu. Bugün (26.05.2022) yaptığı açıklamada adı $MXNT olan stablecoinin öncelikli olarak Ethereum, Tron ve Polygon blok zincirlerinde olacağını söyledi.

Bu Tether’in, ABD dolarına sabitlenmiş $USDT, euroya sabitlenmiş $EURT ve açık deniz Çin yuanına sabitlenmiş $CNHT’den sonra çıkardığı dördüncü stablecoini.

İlginizi çekebilir: Tether Nedir?

Tether’in CTO’su Paolo Ardoino konuyla ilgili şu ifadelerde bulundu:

“Geçen yıl içinde Latin Amerika’da kripto para kullanımında bir artış gördük ve tekliflerimizi genişletmemiz gerektiğini açıkça anladık. Peso ile sabitlenmiş bir stablecoinin piyasaya sürülmesi, gelişmekte olan piyasalarda ve özellikle Meksika’da olanlar için bir değer deposu sağlayacak.”

Tether açıklamasında, MXNT’nin piyasaya sürülmesinin Latin Amerika’daki yeni kullanıcıları işe almak için bir test alanı olacağını ve bölgede daha fazla fiat paraya sabitlenmiş stablecoinlerin önünü açacağını belirtti.

USDT Daha Popüler!

Tether; dolar dışında euro ve yuan stablecoinlerine sahip olsa da, bu ayın başlarında algoritmik stablecoin TerraUSD’nin (UST) çöküşü esnasında oluşan panik ortamında büyük zorluklar yaşadı. Ancak buna rağmen, dolar stablecoini olan USDT diğerlerine kıyasla daha popüler olmaya devam ediyor.

İlginizi çekebilir: Algoritmik Stablecoin Nedir?

The Block’s Data Dashboard’a göre USDT, hala mevcut toplam arzı 77 milyarın üzerinde olan dünyanın en büyük stablecoini durumunda. Ancak geçen ay Tether’in arzı 15 milyardan fazla azaldı.

Tether yine de iyimserliğini koruyor. Paolo Ardoino kısa süre önce şu açıklamayı yaptı:

“Tether’in sabitleyicisini kaybetmediği gerçeğinin ve Tether’in traderlara geri ödeme yapmasına izin verme kolaylığının altını çizmeliyiz.”

Tether Nedir?

Stablecoin kavramı birçok kişiye farklı gelebilir. Stablecoinler, teminat olarak kripto paraları ya da fiat para birimlerini rezerv olarak gösterir. Tether (USDT); dolar, euro ya da yen gibi geleneksel fiat paraların teminatlarıyla oluşturulan bir rezerve sahip olduğunu iddia ediyor.

Daha fazla Kripto Para Haberleri için: Kripto Para Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version