Muhabbit

Tether’ı Tehdit Ettiler: 500 BTC İsteniyor!

Lider stablecoin üretici Tether, tehdit edildiğini açıkladı.

tether

Lider stablecoin üretici Tether, tehdit edildiğini açıkladı.

Dün akşam saatlerinde attığı tweet ile durumu açığa kavuşturan Tether, kendilerinden fidye istendiğini ve tutarın 500 BTC olduğunu açıkladı.

500 BTC güncel bitcoin fiyatı ile yaklaşık 22 Milyon $ değerinde bulunuyor. Fidyenin ödenmesi halinde Bitcoin ekosistemine zarar verecek daha az belgenin sızdırılacağının altını çizen saldırganların bu istediği Tether tarafından kamuoyu ile paylaşıldı.

Konu ile ilgili Tether tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

Bu girişimin Tether’ı ve Bitcoin ekosistemini sarsmak isteyen bir girişim olduğunu bilsek de konuyu ciddiye alıyoruz. Fidye talebi ile ilgili kolluk kuvvetleri ile iletişim halindeyiz. Her zaman olduğu gibi ilgili kuruluşlara konu ile ilgili tam destek sağlayacağız.

Kripto para piyasasında oldukça kritik bir rolü olan Tether, sürekli farklı serüvenlere konu oluyor. Basılan her bir USDT için ABD Doları rezervinin tutulmasından operasyonlarına kadar bir çok noktada eleştirilen ve dava edilen Tether, geçtiğimiz haftalarda NYAG tarafından 18.5 Milyon $’lık cezaya çarptırılmıştı.

2020 yılında başladığı inanılmaz büyüme ile 2 Milyar $’lık piyasa değerinden 35 Milyar $ seviyelerine gelen Tether, sadece 2021 yılında 15 Milyar $’lık USDT basımı gerçekleştirmiş durumda.

Sizce Tether’dan fidye talep eden saldırganlar kripto ekosistemini sarsacak belgeleri yayınlayacak mı?

Stablecoin haberleri için: Stablecoin Haberleri

Telegram kanalımıza katılın.

Son Yazılar

Exit mobile version