Huobi Bitcoin Son Fiyatı
BTC $70725.33
1.48%
Huobi Ethereum Son Fiyatı
ETH $3583.26
0.88%
Huobi Avalanche Son Fiyatı
AVAX $54.73
0.66%
BNB Token Son Fiyatı
BNB $589.3
2.79%
Binance Kayıt Ol

Muhabbit

BLOCKCHAIN

Trezor Donanım Cüzdanı, Adres Doğrulama Protokolünü Kaldırıyor!

Haberin ardından Sparrow Wallet, Samourai Wallet ve BlueWallet gibi diğer donanım cüzdanları da otomatik protokolü kaldırmaya karar verdi.

Clock
Paylaş
Trezor Donanım Cüzdanı, Adres Doğrulama Protokolünü Kaldırıyor!

İsviçreli finansal kripto para aracıları, 2019’dan bu yana müşterilerinin Bitcoin çekmesi ve non-custodial cüzdanlarına para yatırma işlemlerini yapabilmesi için harici bir cüzdan adresinin sahiplik kanıtını talep ediyordu.

Bunun için kullanılan otomatik mekanizmalardan biri de adres sahipliği kanıtı protokolü ya da kısa adıyla AOPP’dir.

728×90 muhabbit - Trezor Donanım Cüzdanı, Adres Doğrulama Protokolünü Kaldırıyor!300x250 muhabbit - Trezor Donanım Cüzdanı, Adres Doğrulama Protokolünü Kaldırıyor!

AOPP Tepkilerden Dolayı Kaldırılacak!

Trezor donanım cüzdanı, geçen hafta ocak güncellemesinde AOPP’yi tanıttı. Bu özellik ile kullanıcıların AOPP protokolüne uygun imzalar oluşturmasına olanak sağlanacak denildi. Ardından 28 Ocak’ta Trezor, son geri bildirimlerin dikkatlice değerlendirilmesinin ardından bir sonraki güncellemede bu protokolü kaldıracağını duyurdu.

Trezor, AOPP kullanımını bazı Reddit ve Twitter kullanıcılarının potansiyel bir gizlilik kaybından endişe duymasından dolayı kaldıracağını açıkladı.

aopp 1200x432 - Trezor Donanım Cüzdanı, Adres Doğrulama Protokolünü Kaldırıyor!
Trezor AOPP

Açıklamasının devamında Trezor, AOPP’nin tıpkı ‘imzala ve doğrula’ gibi çalıştığını ve sadece varlıkları geri çekmek için İsviçre borsalarının ihtiyaç duyduğu belirli bir formatta düzenlendiğini söyledi. Bu protokolün bazı müşteriler için faydalı olmasına rağmen diğerlerinin üzerinde hiçbir etkisi olmadığını da belirtti.

Bitcoin’e Erişimi Kısıtlı Olan Müşteriler İçin Bir Adımdı

Trezor, bu özelliği kaldırarak; gizlilik, güvenlik ve kullanılabilirlik üzerinde yoğunlaşacakları projelere odaklanacaklarını vurguladı. Blog sayfasındaki açıklamada şu sözlerin altını çizdi:

AOPP adaptasyonu Bitcoin’e kısıtlı erişimi olan kullanıcılara kullanım kolaylığı sağlamak için küçük bir adımdı. Herhangi bir dış baskı, düzenleyici ya da başka bir nedenle atılan bir adım değildi ve buna benzer bir planımız olmayacak.

KYC Olmadan Bitcoin Satın Almak Her Zaman Daha İyidir

Trezor gizliliği ihlal etme potansiyeli olan güncellemelerin kullanıma sunulmasına şiddetle karşı çıktıklarını söyleyerek, sistemin kusurlu taraflarına dikkat çekti. Bitcoin’in bir noktaya kadar gelişmesine yardımcı olmak için çalıştıklarını ifade eden Trezor, Bitcoin’e herkesin erişim sağlayabilmesi için çözümler üreteceğini söyledi. Trezor, açıklamasına şu sözlerle devam etti:

KYC olmadan Bitcoin satın almak her zaman daha iyidir, ancak daha kolay hale getirilmesi gerekiyor…Tek amacımız, sıkı düzenlemelere sahip ülkelerdeki kullanıcılar için self-custody cüzdanlarının olmasını kolaylaştırmaktı, ancak bu kabul etmediğimiz düzenlemelere proaktif bir uyum olarak görülmesi durumunda, sonuçta yarardan çok zararın olabileceğini kabul ediyoruz.

Bu haberin ardından Sparrow Wallet, Samourai Wallet ve BlueWallet gibi diğer donanım cüzdanları da Trezor gibi otomatik protokolü kaldırmaya karar verdi.

Aslında AOPP protokolü non-custodial cüzdan kullanıcılarını doğrudan ve olumsuz etkilemese de; ademi merkeziyetçilik ve özgürlük, gizliliğe değer veren kripto varlık topluluğunun temel ilkeleridir. Burada endişe duyulan konu, AOPP uygulandığında hükümetler açısından gözetime bir emsal oluşturma riskidir.

Daha fazla blockchain haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Paylaş

İlgili Başlıklar

Bu sayfada yer alan ilgili başlıkların kısayol başlıklar ve ilgili sayfalar