Huobi Bitcoin Son Fiyatı
BTC $66184.76
-0.54%
Huobi Ethereum Son Fiyatı
ETH $3200.34
0.26%
Huobi Avalanche Son Fiyatı
AVAX $38.35
-2.24%
BNB Token Son Fiyatı
BNB $608
1.96%
Binance Kayıt Ol

Muhabbit

ÖNE ÇIKAN

UNICEF Kripto Yatırımları Tam Gaz Devam! 100000 $!

Kurum yeni duyurusu ile 100.000 $’lık yeni bir yatırım fonu daha oluşturulduğunu açıkladı. Yatırım özellikle Covid-19 ile ilişkili projelere yapılacak. 

Clock
Paylaş
UNICEF Kripto Yatırımları Tam Gaz Devam! 100000 $!

UNICEF 4 yıldır dünyayı daha iyi bir yer yapmak adına açık kaynaklı yeni gelişen teknolojilere ve bu teknolojileri geliştiren şirketlere yatırım yapmakta.

UNICEF Ventures Danışmanı Cecilia Chapiro, UNICEF’in 2016 yılından beri gelişmekte olan bölgelerdeki inovasyon fonu adı altında yatırım yaptığını belirtmiş durumda.

728×90 muhabbit - UNICEF Kripto Yatırımları Tam Gaz Devam! 100000 $!300x250 muhabbit - UNICEF Kripto Yatırımları Tam Gaz Devam! 100000 $!

4 yıl içerisinde UNICEF bu bölgelerde bulunan 35 ülkedeki 50’den fazla şirkete yatırım yapmış bulunuyor.

Milyarlarca insanı, özellikle çocukları etkileyebilecek teknolojilere ve projelere yatırım yapıyoruz.

Bir buçuk yıl önce UNICEF’in 3’ü blockchain ile ilgili çalışmalar yapan 6 farklı şirkete 100.000 $ değerinde fon sağladığını belirten Chapiro, bu yatırımların düzenli olarak artarak devam ettiğini belirtmiş durumda.

unicef - UNICEF Kripto Yatırımları Tam Gaz Devam! 100000 $!

UNICEF 2019 yılında blockchain teknolojisinin etkisini ve adaptasyonunu artırmak amacıyla Ethereum Foundation’ın da desteğini alarak Kripto Para Fonu’nu kurmuştu. Tamamen aynı amaçlara hizmet eden yeni fonun tek farkı yatırımların kripto paralar aracılığı ile yapılması idi.

İnsanlığın Gelişimi İçin Bir Fırsat

Blockchain teknolojisini insanlığın gelişmesi için bir fırsat olarak tanımlayan Chapiro, fonun en büyük yatırımını 20 Haziran’da 125 Ethereum (ETH), (yaklaşık 28.600 $) ile gerçekleştirdiğinin altını çizdi.

Kurum yeni duyurusu ile 100.000 $’lık yeni bir yatırım fonu daha oluşturulduğunu açıkladı. Yatırım özellikle Covid-19 ile ilişkili projelere yapılacak.

Chapiro’ya göre UNICEF’in fonu oldukça yeni sayılan startuplara yatırım yapmayı tercih ediyor. Bir önceki yatırım döneminde StaTwig isimli, blockchain teknolojisi ile tedarik zinciri takibi için çözümler geliştiren firmaya yaptıkları yatırım örnek gösteren Chapiro, şirketi halen prototip üzerinde çalıştığını ve çözümün düşük gelir bölgelerine gönderilen pirinçlerin kontrolü için kullanılacağını belirtti.

UNICEF danışmanlarında Chris Fabian ise, ETH ile yapılan yatırımların karşı tarafa müthiş bir hız ve şeffaflık ile ulaştığını, bunun ise bir yatırım fonu için oldukça önemli olduğun altını çizdi.

Yeni Yatırımda Kripto Paralar ve İtibari Paralar Birlikte Kullanılacak

Yeni yatırımda kripto paralar ve itibari para birimleri birlikte kullanılacak. Konu ile ilgili açıklama yapan yetkililer ise bu durumun sebebini, kripto paraların halen tüm dünyada yasal olarak tanınmaması ile açıklıyor. Yatırımda kullanılacak kripto paralar arasında ETH’in yanında Bitcoin (BTC) de bulunuyor.

Yatırımların gittiği ilk kapılardan biri olan Hindistan’da kripto para statüsünün halen netlik kazanmamış olması da UNICEF tarafından ortaya konan sebeplerden biri.

Paylaş

İlgili Başlıklar

Bu sayfada yer alan ilgili başlıkların kısayol başlıklar ve ilgili sayfalar