Muhabbit

Uniswap’ta Toplam Kilitlenen Değer 2 Milyar $’ı Aştı!

Uniswap’ın yükselişi sürüyor!

uniswap

Merkezi olmayan borsa platformu Uniswap, kısa süre önce kilitli toplam değerde (TVL) 1 milyar $’ı aşan ilk DeFi protokolü olmuştu. Basın zamanında ise, Uniswap protokolünde kilitli 2,06 milyar $’lık kripto para birimi mevcut.

DeFi Pulse’a göre Uniswap, TVL olarak 2 milyar $’a ulaşan ilk DeFi protokolü olurken, Uniswap’ın pazar hakimiyeti %18,59 olarak görünmekte. Bununla beraber tüm DeFi protokollerinin üzerindeki TVL ise 11,11 milyar $’a dayanmış durumda.

TVL’de Uniswap’ın arkasında gelen isimler, Maker ve Aave olarak görünüyor. Maker’ın sağladığı TVL 1,95 milyar $ seviyelerinde. Aave ise 1,56 milyar $ civarında gezinmekte. İki protokolünde 2 milyar $ seviyelerine gelmesi çokta zor görünmüyor.

Uniswap, kendi yönetişim tokenı UNI’yi piyasaya sürdükten kısa bir süre sonra en popüler DeFi protokolü oldu. UNI tokenının piyasaya sürülmesinden saatler sonra, protokol popülarite olarak ciddi bir artış gördü. Bununla beraber UNI, Binance ve Coinbase dahil olmak üzere birçok kripto para borsasında listelenmeye başladı. Ayrıca, kullanıcılar kendilerine tahsis edilen UNI tokenlarını talep etmek için çok acele etti, bu durumda büyük bir Ethereum ağ tıkanıklığına neden olarak ağdaki işlem ücretlerinde ciddi bir artışa sebep oldu. Uniswap, 18 Eylül’de toplam gas tüketiminin %35’ini oluşturdu ve gas fiyatları 700 gwei’ye kadar yükseldi.

Uniswap’ın tokenıda son zamnalarda piyasa büyüklerine meydan okurken, kripto para birimi piyasası aşağı doğru işlem görüyordu. Uniswap tokenı, kripto piyasası dibe vururken hafif kazançlar elde etti. Bu durum DeFi endüstrisinin gelecekte daha fazla kurumsal benimseme yaşayabileceği anlamına gelebilir.

Uniswap, KuCoin Olayında Kullanılmış Olabilir!

Bildiğiniz üzere KuCoin, yaklaşık 150 milyon $ değerinde Bitcoin, ERC-2 tokenları ve Ethereum’un sistemlerinden çekilmesi ile birlikte bir hack saldırısına kurban gitmişti.

KuCoin hacker’ı, çalınan ER-20 tokenlarını Uniswap üzerinde satmaya çalıştı. Bununla beraber, anonim saldırganın ERC-20 tokenlarını Ethereum’a çevirmiş olsa bile, Ethereum blockchaininde iz bıraktığı bir kesindir.

Bilgisayar korsanı, “Ocean” isimli bir token dahil olmak üzere, merkezi olmayan borsa Uniswap’ta ERC-20 tokenlarını takas etmeye çalıştı. Bu hareket, Ocean tokenını bir saatten kısa bir sürede %4 aşağı çekti.

Daha fazla DeFi haberi için: DeFi Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version