Muhabbit

Uniswap’te Scam Token’lar Bitmiyor! Yine Bir Scam!

Merkeziyetsiz borsalar ve açık listeleme politikasıyla adından söz ettiren Uniswap’in başı scam token’lar ile dertte!

Merkeziyetsiz borsalar ve açık listeleme politikasıyla adından söz ettiren Uniswap’in başı scam token’lar ile dertte!

Uniswap, Mart ayının sonunda duyurulduktan sonra Mayıs ayının ikinci haftasında versiyon 2’ye geçmişti. Güncellemesiyle birlikte DeFi ekosisteminin vazgeçilmez bir parçası olan Uniswap, 92 bin kullanıcıya hizmet veriyor.

Açık listeleme politikasıyla GitHub’ta talepte bulunan tüm token’lar listenebiliyor ki bu da her zaman çok güvenilir olmuyor. Çünkü bu listeleme kolaylığı, DeFi projelerinin taklitlerinin ortaya çıkmasına zemin hazırlıyor. Taklit projelerin listelenmesine engel olan bir güvenlik mekanizması olmaması çoğu kullanıcının durumdan hoşnut olmamasına yol açıyor.

Geçtiğimiz günlerde Curve Finance, 1inchExchange, Tornado.Cash ve dYdX dahil en yaygın dört merkeziyetsiz finans projesini hedef alan scam token’ların Uniswap sisteminde dolandığı konusunda yatırımcılara uyarı yapıldı.

Aynı gün hem merkeziyetsiz türev projesi Opium hem de Defiprime, Uniswap kullanıcılarını uyardı. Defiprime sosyal medya platformu Twitter üzerinden Uniswap üzerinde listelenen scam token’lardan oluşan bir flood yaptı.

Oldukça uzun olan listenin bir kısmı gerçek sahiplerinin mevzu bahis token’ların kendilerine ait olmadığı ve eğer görüyorsanız sahte bir token olduğu tarzındaki tweetlerle dolu. TornadoCash, BZRX, CRV ve 1inch gibi token’ların scam olduğunu ilan eden defiprime, Uniswap üzerindeki scam token’ları birer birer ortaya çıkarmaya devam ediyor.

Birçok kullanıcının ve henüz token çıkarmamış ama çıkarmayı düşünen şirketin dileği, bir an önce Uniswap üzerinde sıkı bir denetimin, güvenliğin getirilmesi. Ancak sıkı bir denetimin veyahut listeleme şartlarının değiştirilmesi, Uniswap’in merkeziyetsiz ve şeffaf sistemine aykırı bir durum. Yani bu nedenle bu dilekleri hiç kabul olmayabilir.

Son Yazılar

Exit mobile version