Muhabbit

Velodrome Finans, 350.000 Dolarlık Çalınan Fonunu Geri Aldı!

Saldırının arkasında şirketin çalışanı varmış!

Likidite ve alım satım platformu Velodrome Finans, 4 Ağustos 2022 günü, çalınan fonların geri alındığını ve saldırıyı yapanın kim olduğunu bulduğunu açıkladı.

4 Ağustos 2022 tarihinde Velodrome’un maaş gibi büyük para transferleri için kullandığı cüzdanlardan, şirketin kasasından para transferi yapılmadan hemen önce 350.000 dolarlık para çekildiği anlaşılmıştı.

Yapılan araştırmalar sonucu siber saldırganın kimliği belli oldu ve çalınan tüm para geri alındı. Şirket yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Üzülerek açıklıyoruz ki saldırganın Gabagool isimli takım üyemiz olduğunu öğrendik.”

Birçok topluluk üyesi yazılım uzmanı Gabagool’un böyle bir şey yapmayacağını savunurken, uzun süren soruşturmalar sonrasında Gabagool kendisine karşı yapılan iddiaları kabul etti. Gabagool ifşa olduktan 6 saat sonra hırsızlığa teşebbüs etmesine neden olan çeşitli olayları ortaya çıkaran bir not yayımladı. Bu notta Velodrome’un en büyük hatasının cüzdanın sahipliğini temsil eden “private key”lerin Gabagool’un da içinde bulunduğu 5 kişiyle paylaşılmış olduğunu belirtti.

Velodrome çalışanı açıklama yaptı

Gabagool yaptığı açıklamada 2022 kripto para kışında birçok yatırımcı gibi, çok para kaybettiğini belirtti. Kayıplarını toparlamaya çalışırken yanlış bir karar verdiğini ve çeşitli kripto parala350.000 dolar değerindeki çeşitli kripto paraları çaldığını açıkladı. Sonrasında bu kripto paraları Ethereum’a (ETH) çevirdiğini ve Tornado Cash’e yolladığını belirtti.

Gabagool açıklamasında ayrıca çalınan fonları geri vermeye karar verdiğinde, Velodrome araştırmacılarının, suçunu çoktan ortaya çıkardıklarını açıkladı ve notunda şunları belirtti:

“Başka söylenecek bir şey yok. Çok salaktım ve yaptığımdan dolayı kendimden utanıyorum. Yasal olarak bundan sonra ne olacağından emin değilim.”

Velodrome ise bir sonraki adımları belirlemek için hukuk müşaviri ile çalıştığını açıkladı. Ayrıca Velodrome, “private key”lerin sahipliğini takım üyelerinden almaya karar verdi. Bunun yerine şirket tüm parasal işlemler için “gnosis kasaları” kuracağını belirtti.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version