VPN Kullanmak Gerekli Mi? Kesinlikle Evet!

Öne Çıkan 02/10/2020 20:43 Yiğitalp Çipa
VPN Kullanmak Gerekli Mi? Kesinlikle Evet!

Bir VPN hizmeti kullanmadan, çevrimiçi gerçekleştirdiğiniz her hareketinizin ISS’ler ( İnternet Servis Sağlayıcısı) tarafından kaydedilip satılabileceğini biliyor muydunuz? Hükümetler, pazarlama ajansları ve hatta bilgisayar korsanları indirdiğiniz dosyalara ve ziyaret ettiğiniz her siteye erişebilir. İnternetinizi nasıl güvenli hale getireceğinizi ve kimliğinizi bir özel ağ ile nasıl koruyacağınızı öğrenin.

VPN’e İhtiyacım Var Mı?

VPN’ler, internette gezinmenizi güvence altına almak ve sizi çevrimiçi olarak korumak için tasarlanmış bir araçlardır. VPN’ler verilerinizi korumak amacıyla tasarlanmıştır. VPN hizmetleri internet trafiğinizi şifreleyerek, güvenli VPN sunucuları üzerinden yeniden yönlendirme yaparak ağınızı güvenli hale getirir. Günümüz dünyasında veri gizliliğimiz ve “unutulma hakkımız” sürekli saldırı altında olduğundan, VPN hizmetlerinden birini kullanmaya başlamanın tam zamanı olabilir.

VPN Nasıl Çalışır?

VPN’ler, çevrimiçi etkinliğinizi üçüncü taraflara ve siber suçlulara karşı korumak için şifreleme yöntemini kullanır. Çevrimiçi verilerinizi anlamsız hale getirir ve böylelikle diğer kişiler tarafından çözülemez hale getirir. Çevrimiçi verileriniz aramalarınız, indirdiğiniz dosyalar ve kripto para cüzdanı bilgileriniz gibi şeyleri içerir ve ziyaret ettiğiniz sitelerin tümü gizlidir. Şifreleme, saldırganların yaptığınız şeyi görmesini veya müdahale etmesini engelleyerek değerli bilgilerinizi çalmanızı veya sizi gözetlemelerini son derece zorlaştırır.

Neden VPN Kullanmalıyım?

VPN, verilerinizi hırsızlığa karşı korumada yardımcı olabilir, herkese açık Wi-Fi ağlarını güvenli hale getirebilir ve ülkenizde engellenmiş olan sitelere, kısacası tüm internet ağına erişmenize yardımcı olabilir.

ISS’lerin ve hükümetlerin, parasal veya politik kazanç için çevrimiçi etkinliğinizi izledikleri bilinirken, bilgisayar korsanları halka açık Wi-Fi noktalarında finansal bilgilerinizi veya şifrelerinizi çalmaya hazır halde beklediklerini biliyor muydunuz? VPN’ler temel bir internet güvenliği aracı olarak tanımlanabilir ve verilerinizi bilgisayar korsanlarından, sizi izleyenlerden korumayı görev edinir.
 

  1. VPN’ler sizi takibi neredeyse imkansız olan hırsızlıklardan koruyabilir

Günümüzde en değerli varlıklarınızın yarısından fazlası dijitaldir. Günümüz teknolojisi ile birlikte hırsızlar siber suçlulara dönüştü bu kişiler için de kimlik bilgileriniz ve finansal işlem detaylarınız en değerli ürünler konumunda.

Hiç kimse verilerinin çalınmasına karşı korunmalı değildir. Pasaport bilgileri, e-posta adresleri, banka hesap bilgileri ve sosyal güvenlik numaraları her gün dark web üzerinde cüzi miktarlara satışa sunuluyor. VPN’ler de bu noktada devreye girerek bağlantıları korumaya odaklanır. Bu nedenle aktarım sırasında bilgi çalmaya çalışan saldırganlar VPN servislerini aşmakta zorlanır.

2. VPN’ler güvenlik duvarlarının aşılmasına yardımcı olabilir
 

VPN’ler, hükümetler ve üniversiteler tarafından empoze edilen güvenlik duvarlarının aşılmasına yardımcı olabilir. Trafiğiniz şifrelenmiş sunucular üzerinden yönlendirildiğinden, IP adresiniz VPN sunucularından birinin adresiyle değiştirilir. Bu durum ise hiç kimsenin trafiğinizi takip edemeyeceği anlamına gelir. Sonuç olarak, çevrimiçi içeriğe erişiminiz artık yerel olarak kısıtlanmayacaktır.

3. VPN’ler tarama geçmişinizi güvence altına alabilir
 

İnternet, verilerinizin ülkeden ülkeye tahmin edilemeyecek şekilde geçtiği dağınık bir yerdir. Bu durum para kazanma amacı güden ISS’leri ve bilgisayar korsanlarını teşvik eder. VPN hizmetleri IP’nizi gizler ve siz ve internet arasında güvenli bir şifreli tünel oluşturur. Bu sayede çevrimiçi yaptığınız her şey – ziyaret ettiğiniz web siteleri veya indirdiğiniz dosyalar – İSS’niz tarafından görülemez.
 

4. VPN’lerle herhangi bir kripto borsasına erişin

Bir VPN ile coğrafi olarak kısıtlanmış kripto borsalarına kolayca ve güvenle erişebilirsiniz. Bu şekilde, nerede olursanız olun kripto para borsalarına erişim sağlayabilirsiniz. Dahası, güvenilir bir VPN sayesinde yeni nesil şifrelemeyle tam koruma ile kripto para ticareti gerçekleştirebilirsiniz.
 

5. VPN’e Karar Vermek

Bir VPN hizmeti seçmeye gelince, en hızlı indirme ve paylaşım hızlarını elde etmek için veri sınırı olmayan birini seçin. Bu noktada yüksek dereceli şifreleme esastır; aksi takdirde verileriniz güvenliğini sağlamaya söz veren hizmet sağlayıcı tarafından sızdırılabilir. Dikkate alınması gereken diğer bir husus ise VPN’in kullanılabileceği cihazlar ve platformlardır. NordVPN’i her büyük platformda ve aynı anda 6 cihaza kadar kullanabilirsiniz. Ayrıca Masaüstü cihazlar, iOS ve Android için NordVPN uygulamasını da indirebilirsiniz. NordVPN’i Bitcoin ve Ethereum gibi çeşitli kripto para birimleri ile satın alabilirsiniz.

Bu içerik sponsorludur.

SON HABERLER
TÜMÜNÜ GÖR TÜMÜNÜ GÖR
Cardano (ADA) 2,5 Yılın Zirvesine Ulaştı
Kripto para piyasasında heyecan devam ederken, Cardano’nun yerel tokeni ADA dikkatleri üzerine çekiyor. ADA son 24 saatte %10 artışla 90 cent seviyesine çıkarak Mayıs 2022’den bu yana en yüksek değerine ulaştı. Haftalık %22 aylık %152 kazanç sağlayan ADA’nın piyasa değeri 30,85 milyar dolara yükseldi. Bu yükseliş, ADA’yı dünyanın en büyük 10. kripto varlığı konumuna taşıdı. […]
2 gün önce Altcoin
Bitcoin ETF’leri 30 Milyar Dolar Eşiğini Aştı! Kripto Para Piyasasında Yeni Bir Dönem Başlıyor
ABD’deki spot Bitcoin ETF’leri, toplam net girişlerini 30 milyar dolara çıkararak büyük bir başarıya imza attı. Bu Bitcoin ETF’lerinin yatırımcılar tarafından giderek daha fazla tercih edildiğini gösteriyor. Spot Bitcoin ETF’leri yatırımcılara Bitcoin’e doğrudan sahip olmadan, daha güvenli bir şekilde Bitcoin yatırımı yapma imkanı tanıyor. Özellikle BlackRock’un IBIT fonu 608 milyon dolarlık girişle lider konumda bulunuyor. […]
2 gün önce Bitcoin
Vitalik Buterin’in ANON Alımı, Token Fiyatını yüzde 350 Artırdı!
Ethereum’un kurucu ortaklarından Vitalik Buterin’in cüzdanında yaptığı bir işlem, ANON token fiyatında büyük bir yükselişe neden oldu. On-chain verilere göre, Buterin Çarşamba akşamı 0.082 ETH karşılığında 30,303 ANON token satın aldı. Bu işlem ANON’un piyasa değerini 36 milyon doların üzerine taşıdı ve token fiyatı bir noktada %350 artış gösterdi. ANON Token Nedir? ANON (Super Anon), […]
3 gün önce Altcoin
Sui Network’te Kesinti! Yeni Bloklar Üretilemiyor
Mysten Labs tarafından geliştirilen bir Layer 1 blockchain ağı olan Sui Network, son iki saattir ana ağında yeni blok üretmediği için etkin bir şekilde durmuş durumda. Sui Network’ün sayfası ise bir kesinti yaşandığını ve doğrulayıcıların çevrimdışı olduğunu doğruladı. Sui Ağı Blockchain ağları bu tür kesintiler sırasında genellikle işlem hatalarına ve ağda çalışan merkeziyetsiz uygulamalara (dApps) […]
3 gün önce Altcoin
CME’deki Bitcoin Vadeli İşlemleri Açık Pozisyonu İlk Kez 215.000 BTC’yi Geçti!
Bitcoin, Donald Trump’ın ABD başkanlık seçimlerini kazanmasının ardından 30.000 dolar artarak 100.000 dolara yaklaşan fiyatıyla dikkat çekiyor. Bitcoin’in piyasa değeri ise 2 trilyon dolara ulaşmak üzere. Bu tarihi seviyeye ulaşması için 101.000 dolara ihtiyaç duyuyor. Bu yükselişle birlikte Bitcoin’in CME (Chicago Mercantile Exchange) üzerindeki vadeli işlem açık faizi de rekor seviyelere çıktı. 218.000 BTC’ye (21.3 […]
3 gün önce Bitcoin
Güney Kore, Upbit Hack’inin Kuzey Kore Tarafından Gerçekleştirildiğini Doğruladı
Güney Kore, Kuzey Kore’nin 2019’daki 50 milyon dolarlık Upbit hack’inin sorumlusu olduğunu doğruladı. Güney Koreli yetkililer, hack’in Lazarus ve Andariel adlı Kuzey Koreli hacker grupları tarafından gerçekleştirildiğini açıkladı. 2019’daki saldırıda çalınan 342.000 Ether (ETH), o dönemde yaklaşık 50 milyon dolar değerindeydi. Ancak Ether’in son dönemdeki değer artışıyla birlikte çalınan miktar şu an 1 milyar doları […]
3 gün önce Blockchain