VPN Kullanmak Gerekli Mi? Kesinlikle Evet!

Öne Çıkan 02/10/2020 20:43 Yiğitalp Çipa
VPN Kullanmak Gerekli Mi? Kesinlikle Evet!

Bir VPN hizmeti kullanmadan, çevrimiçi gerçekleştirdiğiniz her hareketinizin ISS’ler ( İnternet Servis Sağlayıcısı) tarafından kaydedilip satılabileceğini biliyor muydunuz? Hükümetler, pazarlama ajansları ve hatta bilgisayar korsanları indirdiğiniz dosyalara ve ziyaret ettiğiniz her siteye erişebilir. İnternetinizi nasıl güvenli hale getireceğinizi ve kimliğinizi bir özel ağ ile nasıl koruyacağınızı öğrenin.

VPN’e İhtiyacım Var Mı?

VPN’ler, internette gezinmenizi güvence altına almak ve sizi çevrimiçi olarak korumak için tasarlanmış bir araçlardır. VPN’ler verilerinizi korumak amacıyla tasarlanmıştır. VPN hizmetleri internet trafiğinizi şifreleyerek, güvenli VPN sunucuları üzerinden yeniden yönlendirme yaparak ağınızı güvenli hale getirir. Günümüz dünyasında veri gizliliğimiz ve “unutulma hakkımız” sürekli saldırı altında olduğundan, VPN hizmetlerinden birini kullanmaya başlamanın tam zamanı olabilir.

VPN Nasıl Çalışır?

VPN’ler, çevrimiçi etkinliğinizi üçüncü taraflara ve siber suçlulara karşı korumak için şifreleme yöntemini kullanır. Çevrimiçi verilerinizi anlamsız hale getirir ve böylelikle diğer kişiler tarafından çözülemez hale getirir. Çevrimiçi verileriniz aramalarınız, indirdiğiniz dosyalar ve kripto para cüzdanı bilgileriniz gibi şeyleri içerir ve ziyaret ettiğiniz sitelerin tümü gizlidir. Şifreleme, saldırganların yaptığınız şeyi görmesini veya müdahale etmesini engelleyerek değerli bilgilerinizi çalmanızı veya sizi gözetlemelerini son derece zorlaştırır.

Neden VPN Kullanmalıyım?

VPN, verilerinizi hırsızlığa karşı korumada yardımcı olabilir, herkese açık Wi-Fi ağlarını güvenli hale getirebilir ve ülkenizde engellenmiş olan sitelere, kısacası tüm internet ağına erişmenize yardımcı olabilir.

ISS’lerin ve hükümetlerin, parasal veya politik kazanç için çevrimiçi etkinliğinizi izledikleri bilinirken, bilgisayar korsanları halka açık Wi-Fi noktalarında finansal bilgilerinizi veya şifrelerinizi çalmaya hazır halde beklediklerini biliyor muydunuz? VPN’ler temel bir internet güvenliği aracı olarak tanımlanabilir ve verilerinizi bilgisayar korsanlarından, sizi izleyenlerden korumayı görev edinir.
 

  1. VPN’ler sizi takibi neredeyse imkansız olan hırsızlıklardan koruyabilir

Günümüzde en değerli varlıklarınızın yarısından fazlası dijitaldir. Günümüz teknolojisi ile birlikte hırsızlar siber suçlulara dönüştü bu kişiler için de kimlik bilgileriniz ve finansal işlem detaylarınız en değerli ürünler konumunda.

Hiç kimse verilerinin çalınmasına karşı korunmalı değildir. Pasaport bilgileri, e-posta adresleri, banka hesap bilgileri ve sosyal güvenlik numaraları her gün dark web üzerinde cüzi miktarlara satışa sunuluyor. VPN’ler de bu noktada devreye girerek bağlantıları korumaya odaklanır. Bu nedenle aktarım sırasında bilgi çalmaya çalışan saldırganlar VPN servislerini aşmakta zorlanır.

2. VPN’ler güvenlik duvarlarının aşılmasına yardımcı olabilir
 

VPN’ler, hükümetler ve üniversiteler tarafından empoze edilen güvenlik duvarlarının aşılmasına yardımcı olabilir. Trafiğiniz şifrelenmiş sunucular üzerinden yönlendirildiğinden, IP adresiniz VPN sunucularından birinin adresiyle değiştirilir. Bu durum ise hiç kimsenin trafiğinizi takip edemeyeceği anlamına gelir. Sonuç olarak, çevrimiçi içeriğe erişiminiz artık yerel olarak kısıtlanmayacaktır.

3. VPN’ler tarama geçmişinizi güvence altına alabilir
 

İnternet, verilerinizin ülkeden ülkeye tahmin edilemeyecek şekilde geçtiği dağınık bir yerdir. Bu durum para kazanma amacı güden ISS’leri ve bilgisayar korsanlarını teşvik eder. VPN hizmetleri IP’nizi gizler ve siz ve internet arasında güvenli bir şifreli tünel oluşturur. Bu sayede çevrimiçi yaptığınız her şey – ziyaret ettiğiniz web siteleri veya indirdiğiniz dosyalar – İSS’niz tarafından görülemez.
 

4. VPN’lerle herhangi bir kripto borsasına erişin

Bir VPN ile coğrafi olarak kısıtlanmış kripto borsalarına kolayca ve güvenle erişebilirsiniz. Bu şekilde, nerede olursanız olun kripto para borsalarına erişim sağlayabilirsiniz. Dahası, güvenilir bir VPN sayesinde yeni nesil şifrelemeyle tam koruma ile kripto para ticareti gerçekleştirebilirsiniz.
 

5. VPN’e Karar Vermek

Bir VPN hizmeti seçmeye gelince, en hızlı indirme ve paylaşım hızlarını elde etmek için veri sınırı olmayan birini seçin. Bu noktada yüksek dereceli şifreleme esastır; aksi takdirde verileriniz güvenliğini sağlamaya söz veren hizmet sağlayıcı tarafından sızdırılabilir. Dikkate alınması gereken diğer bir husus ise VPN’in kullanılabileceği cihazlar ve platformlardır. NordVPN’i her büyük platformda ve aynı anda 6 cihaza kadar kullanabilirsiniz. Ayrıca Masaüstü cihazlar, iOS ve Android için NordVPN uygulamasını da indirebilirsiniz. NordVPN’i Bitcoin ve Ethereum gibi çeşitli kripto para birimleri ile satın alabilirsiniz.

Bu içerik sponsorludur.

Son Haberler
Tümünü Gör Tümünü Gör
Strategy, Bitcoin Alımlarını 87.000 Doların Altına Düşen Fiyatla Durdurdu
Michael Saylor’ın liderliğindeki Strategy şirketi, Bitcoin (BTC) fiyatı $87.000’in altına düşerken alım yapmayı durdurdu. Şirket 7 Nisan’da SEC (ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu) ile yaptığı açıklamada, 31 Mart ile 6 Nisan arasında Bitcoin alımı yapmadığını duyurdu. Ayrıca şirket birinci çeyrekte dijital varlıklarda 5,91 milyar dolarlık gerçekleşmemiş zarar bildirdi. Michael Saylor’ın Bitcoin Stratejisi: Fiyat Düşüşü […]
1 gün önce Bitcoin
ABD Federal Ajansları, Kripto Varlıklarını 7 Nisan’a Kadar Hazine’ye Bildirecek
ABD federal ajanslarının, 7 Nisan’a kadar kripto para varlıklarını Hazine Bakanlığı’na bildirmesi bekleniyor. Bu bildirimler ise Başkan Donald Trump tarafından bu yıl imzalanan bir yürütme emri doğrultusunda yapılacak. Ancak federal ajansların bu varlıkları halka açıklamaları gerekmeyecek. Sadece Hazine Bakanı Scott Bessent’e raporlama yapılacak. Beyaz Saray’a yakın bir yetkiliye dayandırılan bilgilere göre, 7 Nisan itibarıyla federal […]
1 gün önce Blockchain
Yapay Zekâ Bankacılığı Nasıl Değiştiriyor?
Üretken yapay zekâ (Gen AI), finansal hizmetlerin doğasını yeniden şekillendirme potansiyeline sahip. Fed Başkan Yardımcısı Michael S. Barr’a göre bu teknoloji, hem bireysel kullanıcı deneyimlerini dönüştürebilir hem de bankaların işleyişine ciddi verimlilik artışları kazandırabilir. Gen AI’nin özellikle kredi analizi, müşteri hizmetleri ve veri işleme gibi alanlarda bankacılık sektörüne büyük katkılar sağlaması bekleniyor. Bankalar Gen AI’ye […]
4 gün önce Yapay Zeka (AI)
Japonya’nın İkinci Büyük Bankası SMBC, Stablecoin Projesi İçin Ava Labs ve Fireblocks ile İş Birliği Yapıyor
Japonya’nın en büyük ikinci bankası Sumitomo Mitsui Financial Group (SMBC), Ava Labs ve Fireblocks ile iş birliği yaparak kendi stablecoin’ini çıkarmayı planlıyor. Nikkei haberine göre 2025’in ikinci yarısında ise testlere başlanacak. Ve başarılı olunursa 2026’da stablecoin piyasaya sürülecek. Ava Labs, blockchain altyapısını oluştururken Fireblocks token yönetim sistemini geliştirecek. Yerel IT firması TIS de projede yer […]
6 gün önce Avalanche
Bilet Sektöründeki Sorunlar, Blokzinciri ile Çözülüyor!
Bilet sektörü, hem hayranları hem de organizatörleri zor durumda bırakan ciddi sorunlarla mücadele ediyor. Botların saniyeler içinde bilet kapması, karaborsacıların fahiş fiyatlarla satış yapması gibi problemler, düzenleme eksikliği nedeniyle giderek büyüyor. Bu durum, gerçek hayranların sevdikleri etkinliklere ulaşamamasına neden olurken, organizatörler, sektör paydaşları ve devletler için milyarlarca dolarlık gelir kaybı anlamına geliyor! Tixbase, bu sorunlara […]
7 gün önce Blockchain
GUNZ (GUN) Token Binance Launchpool’da: Öne Çıkanlar ve Katılım Detayları
Gunzilla Games tarafından geliştirilen GUNZ, Avalanche altyapısına dayalı bir Layer-1 blokzincir projesidir. AAA kalitesindeki “Off The Grid” oyunu ile entegre çalışan GUNZ, oyun içi varlıkların dijitalleştirilerek NFT’lere dönüşmesini hedefliyor. Bu da hem oyunculara hem de geliştiricilere Web3 tabanlı bir oyun ekonomisi sunuyor. Binance Launchpool Katılım Takvimi Desteklenen Token Havuzları ve Ödül Dağılımı Katılımcılar BNB, FDUSD […]
1 hafta önce Blockchain