Muhabbit

Zimbabve, El Salvador’un Yolundan Gidecek Mi?

Zimbabve şu anda kripto parayla alakalı potansiyel riskleri anlamaya çalışıyor.

Bitcoin

bitcoin

Afrika kıtasının güneyinde, denize kıyısı olmayan bir kara ülkesi olan Zimbabwe, ekonomik olarak iyileşmek ve büyümek için kripto paraları çare olarak görüyor. Zimbabwe halkında kripto paralara olan talep her geçen gün artıyor.

Yerel haberlere göre Zimbabve hükümeti, kripto paralara olan talebi karşılamak için Bitcoin’i (BTC) yasal para birimi olarak kullanmayı düşünüyor. Bununla birlikte cumhurbaşkanlığı ve teknoloji biriminin Başkanı emekli Tuğgeneral Albay Charles Wekwete, kripto paralarla alakalı işletmelerle halihazırda görüşmeler yaptığını doğruladı.

Wekwete’ye göre, merkeziyetsiz ekosistemin dezavantajları arasında kayıt dışı sınır ötesi transferler, kara para aklama ve yasa dışı nakit akışı yer alıyor.

Bununla birlikte emekli Tuğgeneral, tüketicilerin haklarını korumak ve ülkenin finansal geleceğine yardımcı olmak için yeni düzenlemelerin geleceğinden de bahsetti.

Zimbabve hükümeti, dijital bir ekonominin var olması ulusal bir kalkınma getireceğini de düşünüyor. Bu da çoğu ülke için iyi olabilir.

El Salvador birçok ülkeye verdiği radikal kararlarla ilham olmaya devam ediyor. Başta kimsenin risk alamayacağı Bitcoin’i yasal para birimi yapma kararı, şimdi devletler için bir çare olarak görünmeye başladı. Bitcoin’in çok ani fiyat değişimleri El Salvador’u riske atsa da hükümet bu riski almış durumda ve şimdilik iyiye gidiyor. Twitter’da aktif olan El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, Bitcoin’den elde ettiği kârlarla ülkede 20 okul ve bir hastane inşa etmeye başladı.

Afrika ülkeleri, kripto paralara sıcak bakmaya devam ediyor. Birçok kripto para işletmesi sınır ötesi ödemeleri gerçekleştirmek için şu anda kıtadaki çeşitli ülkelerde hizmet veriyor.

Chainalysis’e göre, Temmuz 2020 ile Haziran 2021 arasında Afrika’nın kripto para piyasası %1200’ün üzerinde büyüdü. Kenya, Güney Afrika, Nijerya ve Tanzanya’da belirli yükselmeler görüldü.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version