Huobi Bitcoin Son Fiyatı
BTC $64286.22
-3.61%
Huobi Ethereum Son Fiyatı
ETH $3161.16
-2.86%
Huobi Avalanche Son Fiyatı
AVAX $35.67
-9.40%
BNB Token Son Fiyatı
BNB $607
0.12%
Binance Kayıt Ol

Muhabbit

BITCOIN

1000’den Fazla BTC’ye Sahip Bitcoin Balinalarını 2000’i Geçti

2000’den fazla BTC cüzdanı şu anda 1000’den fazla bitcoin tutuyor

Clock
Paylaş
1000’den Fazla BTC’ye Sahip Bitcoin Balinalarını 2000’i Geçti

Dijital varlıklar için yenilikçi analizler ve araçlar üreten bir blok zinciri veri ve bilgi sağlayıcısı olan Glassnodes firması  Bitcoin cüzdanları ile ilgili bir grafik yayımladı. Grafikte yer alan bilgilere göre 1000 Bitcoin ve daha fazlasını tutan cüzdana sahip Bitcoin balinalarının sayısının artış gösterdiği görülmetedir.

728×90 muhabbit - 1000'den Fazla BTC'ye Sahip Bitcoin Balinalarını 2000'i Geçti300x250 muhabbit - 1000'den Fazla BTC'ye Sahip Bitcoin Balinalarını 2000'i Geçti

Şirkete göre, 2000’den fazla BTC cüzdanı şu anda 1000’den fazla Bitcoin tutuyor ve bu da cüzdan başına yaklaşık 11 milyon dolarlık Bitcoin tutulduğunu gösteriyor. Elde edilen bu veriler varlıklı yatırımcıların ve kurumların aslında güvenli liman olarak gördükleri altın ile birlikte Bitcoin’e de büyük miktarda sermaye yatırdığının da bir kanıtı.

Glassnode firmasının  hazırladığı aşağıdaki grafikte de görüleceği üzere, 1000 BTC veya daha fazlasını tutan Bitcoin cüzdanlarının sayısı hızla artış göstermekte. Bitcoin balinalarına ait bu cüzdanlarda tutulan Bitcoin’in toplam değeri şu anda 92 Milyar $’ın üzerinde.

Adsiz 1024x505 - 1000'den Fazla BTC'ye Sahip Bitcoin Balinalarını 2000'i Geçti

Dünyada etkisini gösteren ve salgın haline gelen Koronavirüs, piyasalarda da  ekonomik krize  neden olmuştur. Hükümetlerin de bu krizin önüne geçmek ve ekonomiyi canlandırmak için yapmış olduğu niceliksel gevşemeler bulunmaktadır. Büyük yatırımcılar da bu gevşemeden meydana gelebilecek enflasyon riskinden korunmak için alternatif servet depoları olarak Bitcoin ve altcoinlere ilgi gösterip yatırım yapmaya başladılar.

ABD Merkez Bankası FED’in bu süreçte basmış olduğu sınırsız paralar dahi ekonomide beklenen canlanmayı yaratamamıştır.  Bu nedenle büyük yatırımcılar ve kurumsal yatırımcılar, altın ve Bitcoin gibi arzı sınırlı varlıklara yönelerek yatırımlarını buralara yapmaya başladılar. Yaşanan bu gelişmeler de Bitcoin ve  altın gibi yatırım araçlarının değerinin giderek arttığını göstermektedir.

Ekonomik Çöküş Geliyor

Roger Holding yönetim kurulu başkanı ünlü Amerikalı yatırımcı Jim Rogers Ağustos ayında The Economic Times’ ta bir röportaj gerçekleştirmiştir. Rogers röportajında; COVID-19 salgını kapamında oluşturulan acil teşvik programları ve merkez bankası müdahalelerinin, ülkelerin ekonomik çöküşünün önünü açtığı konusunda uyarıda bulundu.

Rogers, ülkelerin merkez bankalarının kendi ekonomilerini canlandırma çabası içinde trilyonlarca dolar para bastığını ancak bu duruma rağmen borsaların zayıfladığı ve doların değer kaybettiğini ileri sürdü. Kısa vadede günü kurtarma çabası için yapılan bu hamlelerin uzun vadede ekonomik sıkıntılar yaratacağı konusunda da ısrarcı olduğunu belirtti.

Paylaş

İlgili Başlıklar

Bu sayfada yer alan ilgili başlıkların kısayol başlıklar ve ilgili sayfalar