Huobi Bitcoin Son Fiyatı
BTC $63910.67
0.77%
Huobi Ethereum Son Fiyatı
ETH $3063.05
-0.06%
Huobi Avalanche Son Fiyatı
AVAX $34.81
0.09%
BNB Token Son Fiyatı
BNB $555.9
0.82%
Binance Kayıt Ol

Muhabbit

BITCOIN

2008 Yılından Beri Beklenen Sınav Bitcoin İçin Geldi Çattı

Sektör ayırt etmeksizin her varlığı vuran panik havası, birçok soruyu da beraberinde getirdi.

Clock
Paylaş
2008 Yılından Beri Beklenen Sınav Bitcoin İçin Geldi Çattı

Küresel piyasalarda müthiş bir panik havasının hakim olması ile birlikte tüm yatırım araçlarından bir bir kaçış yaşandı. Peki Bitcoin sınavına hazır mı? Sektör ayırt etmeksizin her varlığı vuran panik havası, birçok soruyu da beraberinde getirdi.

Yaşanan düşüşlere hiçbir borsa, hiçbir hisse senedi dayanamadığı gibi kripto paralar ve Bitcoin’de (BTC) olanlardan nasibini aldı. Yaşanan panik satışları ile birlikte nerdeyse yüzde 50’lere varan bir kayıp yaşanması üzerine Bitcoin’i store of value (deper saklama aracı) olarak tanımlayanlara karşı eleştiriler iyice sertleşmiş durumda. Kimileri bu kişilerin yanıldığını ve Bitcoin’in bir değer saklama aracı olmadığının kanıtlandığını düşünüyor. Fakat gerçekten de öyle mi? Yoksa henüz bir şey söylemek için çok mu erken?

728×90 muhabbit - 2008 Yılından Beri Beklenen Sınav Bitcoin İçin Geldi Çattı300x250 muhabbit - 2008 Yılından Beri Beklenen Sınav Bitcoin İçin Geldi Çattı

Bitcoin 2008 Krizinin ve Ardındaki Resesyonun Ürünüdür

2008 yılında yaşanan kriz, ardından gelen resesyon ve bunun geçmiş dönemdeki örnekleri Bitcoin’in icadı için büyük bir motivasyon kaynağı olmuştur. Bu noktada Bitcoin, başlı başına şu anda yaşadığımız duruma tepki olarak doğmuştur demek yanlış olmayacaktır.

Son haftalarda yaşanan düşüşlere bir süre direnen fakat ardından düşüşe geçen Bitcoin aslında “değer saklama aracı” sınavını henüz vermiş değil. Yaşananlara bir tepki olarak sert bir düşüş yaşamış olsa da Bitcoin’in testi buna direnmek değildi.

Bitcoin’in aslı testi yaşanan düşüşleri ve ekonomileri toparlamak adınan basılan karşılıksız olarak basılan paralar, durgun ekonomi, üretim ve satışta yaşanan azalma sonucu ortaya çıkacak, (çıktı bile) resesyon ile olacak.

https://twitter.com/Vis_in_numeris/status/1241043371919097857

Yaşanan düşüşler sonrasında bildiğiniz üzere merkez bankaları tarafından yüklü miktarda para basıldı. Bu paralar ise direk olarak kişilere, şirketlere (çoğunlukla şirketlere) can suyu olarak servis edilecek. Böylece ekonomi yüzdürülecek. Bunun bir örneği 2008 krizi ile birlikte de gerçekleşmişti.

Fakat FED’in 700 milyar $, Avrupa Merkez Bankası’nın 750 milyar £ para bastığı bir noktada bir enflasyon oluşmayacağını kim iddia edebilir? Diğer para basan merkez bankalarını yukarıdaki tweet içerisinde görebilirsiniz.

ABD Resesyonda

Bildiğiniz üzere Bank of America ABD için resesyonu resmi ağızdan ilan etti.

Peki bu durumda Bitcoin neler yapacak?

2020 yılında farklı endekslerin nasıl bir performans gösterdiğini yukarıdaki grafikte inceleyebilirsiniz. Bütün endekslerde büyük bir düşüş görülmüşken, Bitcoin’de gelen sert yukarı hareket Bitcoin’deki toplan düşüşü yüzde 10 seviyelerine kadar çekti.

Yaşanan bu hareket ile birlikte Bitcoin sınavına gerçek anlamda başlamış durumda. Bu noktada eğer Bitcoin diğer endekslerden ayrılmayı başarabilirse iste o zaman bir değer saklama aracı olduğunu göstermiş ve sınavından başarıyla çıkmış olacak. Tabi bu noktada sadece kısa süreli bir ayrılış göstermesinden bahsetmiyorum. Yaşanan kayıpların yanında değerin korunması adına sürekli ve kalıcı bir hareketten bahsediyorum.

2008 yılından beri beklenen sınav geldi çattı. Sizce Bitcoin sınavı geçebilecek mi?

Paylaş

İlgili Başlıklar

Bu sayfada yer alan ilgili başlıkların kısayol başlıklar ve ilgili sayfalar