Huobi Bitcoin Son Fiyatı
BTC $64359.78
0.41%
Huobi Ethereum Son Fiyatı
ETH $3140.19
0.21%
Huobi Avalanche Son Fiyatı
AVAX $35.25
-0.34%
BNB Token Son Fiyatı
BNB $603.8
-0.72%
Binance Kayıt Ol

Muhabbit

ANALİZ

2021 Yılında Kripto Para Dolandırıcılık Faaliyetlerinde Yüzde 75 Artış Bekleniyor!

Şirket, dolandırıcılık için en çok kullanılan kripto paraların Bitcoin, Ethereum ve Chainlink olduğunu belirtiyor.

Clock
Paylaş
2021 Yılında Kripto Para Dolandırıcılık Faaliyetlerinde Yüzde 75 Artış Bekleniyor!

Yapılan bir araştırmaya göre, kripto para birimi ile ilgili dolandırıcılık faaliyetlerinin geçen yıl neredeyse iki katına çıktığını ortaya koyuyor. Bununla birlikte, geçmişte yaşanan olaylar göz önüne alındığında 2021 yılında da bu tür faaliyetlerin sayısında önemli bir artış öngörülüyor.

728×90 muhabbit - 2021 Yılında Kripto Para Dolandırıcılık Faaliyetlerinde Yüzde 75 Artış Bekleniyor!300x250 muhabbit - 2021 Yılında Kripto Para Dolandırıcılık Faaliyetlerinde Yüzde 75 Artış Bekleniyor!

Dolandırıcılık önleme şirketi Bolster Research tarafından yayımlanan “Kripto Para Dolandırıcılığı Raporu” na göre, kripto paraların popülaritesinin artması ve koronavirüs salgınının ortaya çıkması 2020 yılında kripto para dolandırıcılığı rakamlarını artırdı.

Bolster, web sitesi analizleri sonucunda geçen yıl 400.000‘den fazla kripto para dolandırıcılığının meydana geldiğini belirtiyor. Elde edilen bu sayıların 2019 yılında görülen dolandırıcılıklara göre %40’lık bir artış yaşadığı dile getiriliyor.

Bolster, bu tarz yasa dışı faaliyetlerin artışındaki ivmenin ve Bitcoin’in giderek daha yaygın hale gelmesinin, kripto para dolandırıcılıklarında 2021’de %75‘lik bir artış meydana getirebileceğini söylüyor.

Bolster’ın kurucu ortağı ve CTO’su Shashi Prakash, konu ile ilgili olarak şu açıklamayı gerçekleştirdi:

“Kripto para dolandırıcılıklarındaki artış, endüstrinin bir varlık sınıfı olarak güvenilirlik kurma hedefine gerçekten zarar veriyor. Dolandırıcılığın proaktif olarak kaldırılması, bir para biriminin kendisini farklılaştırması ve pazarda daha hızlı bir şekilde güven oluşturması için bir fırsattır.”

Şirket ayrıca dolandırıcılıkların çoğunun sahte ödüller, hediyeler veya çekilişlerin yanı sıra ünlülerin kimliğine bürünme şeklinde gerçekleştiğini belirtiyor. Elon Musk, John McAfee ve Yusaku Maezawa, gibi ünlü isimlerin 2020 boyunca taklit edilenler arasında ilk üç sırada oldukları söyleniyor.

Bunun yanında, dolandırıcılık için en çok kullanılan kripto paraların Bitcoin, Ethereum ve Chainlink olduğu belirtiliyor. Dolandırıcıların Binance, Coinbase ve Gemini gibi kripto para borsalarını da taklit ederek kullanıcılara zarar verdikleri raporda yer alıyor.

Tüm bu bilgiler incelendiğinde bu tarz dolandırıcılık faaliyetine maruz kalmamak için yapılan işlemlerde tüm güvenlik önlemlerinin alınması ve kontrollerin daha fazla yapılması gerektiği belirtiliyor. Son zamanlarda ortaya çıkan çok fazla proje olduğu için yatırımcıların gerekli araştırmayı yapmadan bu tarz faaliyetlere paralarını kaptırmamaları gerektiği vurgusu yapılıyor.

Diğer Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Paylaş

İlgili Başlıklar

Bu sayfada yer alan ilgili başlıkların kısayol başlıklar ve ilgili sayfalar