Huobi Bitcoin Son Fiyatı
BTC $66406
0.31%
Huobi Ethereum Son Fiyatı
ETH $3244.04
2.46%
Huobi Avalanche Son Fiyatı
AVAX $38.92
1.54%
BNB Token Son Fiyatı
BNB $605.7
0.05%
Binance Kayıt Ol

Muhabbit

BLOCKCHAIN

Çinli Dev Geely ve Concordium Blockchain Girişimi Başlatıyor!

Concordium ve Geely, dijital kimlik ve gizlilik geliştirme teknolojilerine odaklanacak.

Clock
Paylaş
Çinli Dev Geely ve Concordium Blockchain Girişimi Başlatıyor!

İsviçreli kurumsal blockchain geliştiricisi Concordium Foundation, Volvo’nun en büyük hissedarı olan 200 milyar dolarlık Çinli holding Geely ile ortak bir girişim anlaşması imzaladı.  

728×90 muhabbit - Çinli Dev Geely ve Concordium Blockchain Girişimi Başlatıyor!300x250 muhabbit - Çinli Dev Geely ve Concordium Blockchain Girişimi Başlatıyor!

Ortak girişimin % 80’i Geely’ye, % 20’si Concordium’a ait olacak, ancak operasyonel olarak her iki şirket tarafından yönetilecek. Girişim, Çinli işletmelere ve müşterilere yeni blockchain platform tabanlı iş modellerine ve merkezi olmayan uygulamalara veya çeşitli sektörlerde kullanılabilen DApp‘lara erişim sağlamayı amaçlıyor.

Bilindiği üzere Concordium, sıfır bilgi kanıtlarıyla korunan protokol düzeyinde bir kullanıcı tanımlama katmanına sahip, halka açık katman 1 blok zinciridir. Bu, kullanıcılar arasında şifrelenmiş aktarımları ve gizliliği destekler. Concordium’un diğer bir özelliği de, bir hükûmetin talebi üzerine, kullanıcıların kimliğini gizlemesini sağlayabilen bir dizi zincir içi anonimlik iptalini sağlamasıdır. 

Bu özelliğin varlığı, Concordium’un kullanımının, mahremiyet ve uyumluluk arasında dengeleyici bir hareket olan sıkı bir şekilde düzenlenmiş ortamlarda yasal olarak faaliyet göstermesi gereken şirketler için uyarlandığı anlamına gelir. 

Concordium pazarlama müdürü Beni Issembert ortaklık ile ilgili şu açıklamaları yaptı:

“İşletme ve iş dünyası, gizlilik yönelimi olmayan teknolojileri benimsemekte zorlanıyor, bu nedenle Concordium’da, kullanıcının gizliliğini korumasına izin verirken kurumsal ihtiyaçlarına da uyum sağlayabilen açık bir teknoloji geliştirdik.”

Concordium’un önde gelen yöneticileri ve yönetim kurulu üyeleri, Volvo, Ikea, Saxo Bank, Mastercard gibi şirketlerden geliyor. Düzenleyici onaya tabi Concordium ve Geely’nin ortak işinin bu yıl faaliyete geçmesi bekleniyor.

Zhejiang Geely Holding Group CEO’su Daniel Donghui Li yaptığı açıklamada, Concordium’un blockchain teknolojisini kullanmanın Çin pazarında endüstri standartlarının belirlenmesine yardımcı olacağına ve çeşitli blockchain uygulamaları için sofistike bir altyapı sağlamaya yardımcı olacağına inandığını söyledi. Li ortaklık ile ilgili oalrak ise şu açıklamayı yaptı:

“Çin’deki güçlerimizi birleştirerek, bu teknolojiyi daha da geliştireceğiz. Maliyeti düşürmek ve şirketlerle birlikte blok zinciri tabanlı uygulamaları geliştirmek için lider bir blok zinciri endüstri ekolojisi oluşturmanın yollarını keşfedeceğiz.” 

Ortak girişim, tamamı Pekin ve Şangay gibi Çin şehirlerinin yanı sıra Kopenhag, Danimarka’da bulunan finans kurumlarına ve fintech’lere yatırım yapmış olan Genius & Guru adlı fintech odaklı bir şirketle de işbirliği yapacak.

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Paylaş

İlgili Başlıklar

Bu sayfada yer alan ilgili başlıkların kısayol başlıklar ve ilgili sayfalar