Coca-Cola Tedarik Zinciri İçin DLT ve Ethereum Kullanacak
ABD merkezli en büyük Coca-Cola şişeleme şirketinin ortağı, Coke One North America (CONA), “kurumlar arası tedarik zinciri işlemlerinde” şeffaflığı artırmak ve anlaşmazlıkları azaltmak için The Baseline Protocol’ü kullanacak.
Proje, CONA’nın dağıtılmış defter teknolojisi firmaları ile birlikte ortak protokolünü ve Unibright kurucu üyelerini barındıracak. Hem dahili şişeleme sağlayıcıları hem de harici hammadde tedarikçileri arasında kolaylaştırılmış işlemlere izin veren bir “Coca-Cola Şişeleme Limanı”nın kurulması sağlanacak.
Coca-Cola İştirakları Blockchain Benimsenmesini Hızlandırıyor
3 Ağustos’ta Unibright, CONA’nın blockchain teknolojisi kullanımını tedarik zinciri alanında genişletmeyi planladığını duyurdu.
Duyuru, en büyük 12 Kuzey Amerika Coca-Cola şişeleyicisinin, geçen yıl iç tedarik zinciri yönetimi için Hyperledger Fabric tabanlı bir blockchain platformu kullanmaya başlandığını ve şişeleyicilerin karmaşık tedarik zincirinde artan “şeffaflık ve verimlilik” sağladığını belirtti.
Yeni proje, CONA’nın kutu ve şişe dağıtan hammadde satıcıları gibi harici tedarikçileri dahil etmek için DLT kullanımını genişletecek.
Veri kayıtlarının ve “kuruluşlar arası karmaşık iş süreçlerini” kolaylaştırmasının yanı sıra duyuru, The Baseline Protocol‘ün token kullanımı ve merkezi olmayan finans kullanım durumları için uygulanabileceği belirtiliyor.
CONA Verileri 4. Çeyrekte Yayınlayacak
CONA için “entegre, özel DLT ağı” oluşturmak için veriler Ethereum (ETH) ağında geliştirilecek.
ConsenSys geliştiricisi ve Baseline Protocol’ün kurucu ortağı John Wolpert, “baselining”i farklı kayıtlar ve kayıt sistemleri arasında tutarlılığı sağlamak için genel Ethereum Mainnet’ini kullanma tekniği” olarak tanımladı.
Baselining, verilerin gerçekliğini doğrulamak için ana ağı “ara katman yazılımı” olarak kullanır; protokoller ilgilenen varlıkların verilerine diğer ağ katılımcıları tarafından erişim sağlanamadığından emin olmak için zero-knowledge proof kullanılır.
The Baseline Protocol, bu yılın Mart ayında, Microsoft, Ernst & Young ve ConsenSys tarafından başlatılmıştır.
The Baseline Protocol’ün ilk sonuçlarını 2020 senesinin dördüncü çeyreğinde sergilemesi bekleniyor. Ayrıca Unibright standart iş süreçlerine zerk-knowledge proof uygulanabileceğini, koordinasyon sorunlarını ve fatura belirteç kullanımını ortadan kaldırmak için temel alınan verilerin kullanılabileceğini göstermek istiyor