Huobi Bitcoin Son Fiyatı
BTC $70784.01
3.02%
Huobi Ethereum Son Fiyatı
ETH $3561.2
1.93%
Huobi Avalanche Son Fiyatı
AVAX $54.58
1.28%
BNB Token Son Fiyatı
BNB $581.4
2.02%
Binance Kayıt Ol

Muhabbit

NEDİR

Huobi Token Nedir?

Ticaret hacmine göre en büyük kripto para borsalarından biri olan Huobi’nin yerel tokenı Huobi Token nedir?

Clock
Paylaş
Huobi Token Nedir?

Ticaret hacmine göre dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan Huobi, 2013 yılında kripto para piyasasına adım atmış ve faaliyete başlamıştır. Huobi aynı zamanda sektör içinde en eski kripto para borsalarından biri olarak bilinmektedir.

728×90 muhabbit - Huobi Token Nedir?300x250 muhabbit - Huobi Token Nedir?

Operasyonlarına 2013 yılında start veren borsa, Çin menşeli fakat Singapur merkezli bir şirket. 2017 yılında Çin’deki yasaklar ile birlikte Huobi China, kripto para borsası operasyonlarına son vermiş, Çin ayağını sadece danışmanlık ve araştırma birimi olarak kullanmaya başlamıştı. Singapur’daki merkez haricinde Güney Kore, Japonya, ABD, Hong Kong ve Türkiye’de de ofisleri bulunan şirket, dünyanın her bir yanındaki müşterilerine hizmet vermeyi amaçlıyor.

Huobi hakkında daha fazla bilgi almak için, Huobi Global Nedir? başlıklı içeriğimizi inceleyebilirsiniz.

Borsa üzerinde Bitcoin başta olmak üzere çok sayıda altcoin’in de alım satımı işlemleri yapılabilmektedir.

Huobi Token Nedir?

Önde gelen kripto para borsası Huobi’nin, kendi ismi ile çıkardığı Huobi Token (HT) adında bir de kripto para birimi bulunmaktadır.

Huobi Token ilk olarak 2018 yılında toplam 500 milyon arz ile piyasaya sürülmüştür. Bunun 300 milyonu, Huobi Pro’da bir “puan kartı” satın alan kişilere bir ikramiye olarak verildi. Geri kalan 100 milyon HT ise kullanıcı ödülleri ve platform operasyonu için kullanılmaktadır. Kalan 100 milyon token ise ekip teşvikleri için kullanılmaktadır.

ht - Huobi Token Nedir?

Huobi, kendi para birimi Huobi Token’ın %20’sini düzenli olarak geri satın alır. Bunlar, platforma yapılacak herhangi bir saldırı durumunda, kullanıcılara yeniden dağıtılabilen bir kullanıcı koruma fonuna gider.

Huobi Token, Çin’in kripto para ticareti üzerindeki baskısının ticaret hacimlerinin düşmesine yol açmasının ardından Huobi’nin toparlanmasının bir yolu olarak ortaya çıktı. Aynı zamanda Huobi Token ile kullanıcıların platforma olan bağlılığının artırılması amaçlanmaktadır. Huobi Token’ın diğer birçok kripto para biriminden farkı, madencilik faaliyetinin bulunmamasıdır.

Huobi Token Fiyatı Nedir?

Huobi’nin yerel tokenı olan HT, TradingView üzerinden elde edilen verilere yazım itibarıyla 9,20 dolar üzerinden işlem görmektedir.

ht fiyat - Huobi Token Nedir?

Halihazırda yaklaşık olarak 1,5 milyar dolar piyasa değerine sahip olan HT, son 24 saat içerisinde 34,83 milyon dolarlık işlem hacmi gerçekleştirmiş durumda.

Huobi Token İle Neler Yapılabilir?

Huobi Token, Huobi sistemi için adeta bir yakıt olarak kullanılmaktadır. Kullanıcıların Huobi platformunda işlem yaparken, yaptıkları işlemlere ait ücretleri düşürmek için kullanmasının önemli bir yoludur. Örneğin, Huobi borsasında bir para birimini başka bir para birimiyle değiştirdiğinizde, belirli bir miktar işlem ücreti ödersiniz. 

Ancak, cüzdanınızda bir miktar Huobi Token bulunuyorsa, yapacağınız kripto para alım satımlarındaki işlem ücretleri HT ile ödenir. Böylece normalde ödediğiniz işlem ücretinden daha uygun bir fiyata alım satım yapma imkanı elde etmiş olursunuz. Bu, özellikle yüksek hacimle işlem yapan yatırımcılar için oldukça caziptir.

Huobi ayrıca zaman zaman Huobi Token sahiplerini madencilik rehberi ile ödüllendirmektedir. Bu, HT’nin sadık yatırımcıları olan kişilere ara sıra ücretsiz token verecekleri anlamına gelmektedir. Ek olarak, Huobi Token’a sahip kişiler, borsaya eklenmesi gereken bir sonraki tokenı seçmek gibi oylama haklarına da sahip olabilmektedir.

Huobi Token Güvenli Mi?

Huobi ekosistemi, güvenliği desteklemek için dağıtılmış bir mimari ve DDoS karşıtı koruma sistemi kullanmaktadır. Bunun yanında, para biriminin %98’i multisig soğuk cüzdanda saklanmaktadır. Borsa ayrıca, kullanıcıların hesaplarının ve varlıklarının güvenliğini sağlamak için bir risk kontrol sistemi kullanmaktadır.

Platform aynı zamanda, 2018 yılından bu yana “Security Reservation Mechanism” adı verilen bir varlık koruma sistemi de kullanıyor. Buna paralel olarak Huobi, aynı yılın ocak ayında Yatırımcı Koruma Fonunu da başlatmış durumda. Bu önlemler sayesinde HT sahipleri, dolandırıcılık faaliyetleri veya kripto para ticareti ile ilişkili diğer riskler sonucunda ortaya çıkabilecek finansal kayıplara karşı sigortalanmaktadır.

Huobi Token Nereden Alınır?

Huobi Token (HT) kripto para borsası Huobi üzerinden alınabilir. Bu seçeneğin yanı sıra HT, Gate.io, FTX, KuCoin, Binance JEX, AscendEX (Bitmax), LBank, ProBit Global, 0x Protocol, Bit Well, XT.COM, Wootrade, CoinEx, ACE dahil olmak üzere birden fazla işlem görmektedir. Buna ek olarak HT, MDEX gibi merkezsiz borsalar üzerinden de temin edilebiliyor.

Daha Fazla Nedir Haberleri İçin: Nedir Haberleri

Daha fazla Borsa Haberleri için: Borsa Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Hala Huobi hesabınız yoksa bizim linkimizden kaydolup hem avantajlardan yararlanabilir hem de bize destek olabilirsiniz.

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Bu içerik sponsorludur.

Paylaş

İlgili Başlıklar

Bu sayfada yer alan ilgili başlıkların kısayol başlıklar ve ilgili sayfalar