Huobi Bitcoin Son Fiyatı
BTC $64039.6
0.53%
Huobi Ethereum Son Fiyatı
ETH $3064.33
-0.52%
Huobi Avalanche Son Fiyatı
AVAX $34.89
-0.88%
BNB Token Son Fiyatı
BNB $555.6
0.52%
Binance Kayıt Ol

Muhabbit

BLOCKCHAIN

EIP-1559 Ethereum’un Yüksek Fee’lerine Derman Olmayacak!

Ethereum kullanıcıları yüksek ücretli işlemlere devam edecek gibi görünüyor.

Clock
Paylaş
EIP-1559 Ethereum’un Yüksek Fee’lerine Derman Olmayacak!

Coin Metrics tarafından hazırlanan bir rapora göre, EIP-1559, Ethereum’un sürekli artış gösteren gas ücretlerine derman olmayacak!

Coin Metrics tarafından yayınlanan Ethereum Gas Report‘a göre, Ethereum’un ortalama işlem ücreti 2021 yılı boyunca 10 $’ın üzerinde seyretti. Karşılaştırma yapacak olursak, 2017/2018 yılında Ethereum’un işlem ücretlerinin ortalaması 5.70 $’dı.

728×90 muhabbit - EIP-1559 Ethereum'un Yüksek Fee'lerine Derman Olmayacak!300x250 muhabbit - EIP-1559 Ethereum'un Yüksek Fee'lerine Derman Olmayacak!

Bu artışın bir kısmı, Ethereum‘un fiyatının ciddi oranda artması ile gerçekleşti. 2021’in başından bu yana, Ethereum, %19’luk bir düzeltmeye gitse de, %125 oranında artış gösterdi. Bunun yanında, aynı dönemde Ethereum’un ortalama gas ücreti %532 oranında arttı.

Bu arada Ethereum’un ortalama işlem ücretleri Ocak 2020’den bu yana bir miktar düşüş eğilimi gösterdi.

Bildiğiniz gibi Ethereum’un işlem ücretleri şu anda kullanıcılarına bazı seçenekler sunuyor. Örneğin, düşük işlem ücreti ödemek isteyen kullanıcılar, işlemlerini yavaş bir şekilde tamamlıyor. Yani ne kadar çok para öderseniz, o kadar hızlı işlem yapabilirsiniz.

Rapor yükselen işlem ücretlerinin, blokların sürekli olarak dolu olmasından ve yaşanan DeFi popülaritesinden dolayı yaşadığını da belirtti. Araştırmalar, Mart 2021’de Ethereum bloklarının %97 oranında dolu olduğunu gösteriyor.

Bu durumdan dolayı madenciler, doğal olarak en yüksek işlem ücreti veren işlemlere öncelik tanıyorlar ve bu sayede daha fazla para kazanıyorlar.

Ayrıca raporlar, bu mekanizmayı değiştirmek ve ücretlerin bir kısmını yakmak için tasarlanmış olan EIP-1559 güncellemesinin, yüksek işlem ücreti sorununu çözme olasılığının düşük olduğunu ortaya koymuştur.

Coin Metrics’e göre, yüksek ücretlerin nedeni ölçeklenebilirlik sorunu. Yani bu güncelleme, sadece işlem ücretlerinin daha tahmin edilebilir hale gelmesine olanak sağlayacak.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Altcoin Haberleri için: Altcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Paylaş

İlgili Başlıklar

Bu sayfada yer alan ilgili başlıkların kısayol başlıklar ve ilgili sayfalar