Huobi Bitcoin Son Fiyatı
BTC $63900.81
-1.18%
Huobi Ethereum Son Fiyatı
ETH $3151.19
-0.81%
Huobi Avalanche Son Fiyatı
AVAX $35.58
-3.52%
BNB Token Son Fiyatı
BNB $611.4
2.36%
Binance Kayıt Ol

Muhabbit

SON DAKİKA

SON DAKİKA! MASAK Kripto Varlık Sağlayıcıları İçin Rehber Yayımladı!

MASAK kripto varlık sağlayıcıları için beklenen rehberi yayınladı!

Clock
Paylaş
SON DAKİKA! MASAK Kripto Varlık Sağlayıcıları İçin Rehber Yayımladı!

Yönetmeliğe girmesiyle birlikte MASAK (Mali Suçlar Araştırma Kurulu), kripto varlık sağlayıcıları için hazırladığı rehberi yayımladı.

MASAK, tarafından hazırlanan rehberde, suç gelirlerinin aklanması ve terörizmin finansmanı suçlarının hangi durumlarda oluştuğu ve bunların önlenmesi için üstlenilen yükümlülüklerin neler olduğu ayrıntılı bir şekilde anlatıldı.

728×90 muhabbit - SON DAKİKA! MASAK Kripto Varlık Sağlayıcıları İçin Rehber Yayımladı!300x250 muhabbit - SON DAKİKA! MASAK Kripto Varlık Sağlayıcıları İçin Rehber Yayımladı!

Ülkemizde kripto paralar ile ilgili düzenlemelerde nasıl bir yol izleneceği ile ilgili yönetmelik ise bir süredir bekleniyordu. Özellikle Thodex borsasında yaşanan olaylar sonrasında düzenlemeler ile ilgili sürecin hızlanacağı ve gerekli düzenlemelerin hızlıca yayımlanacağı dillendirilmişti.

Rehbere göre, kripto para borsaları veya platformları, şüpheli olan işlemleri, en geç 10 iş günü içinde bildirmesi gerekiyor. Gecikmesinde sakınca bulunan hallerde ise derhal MASAK’a bildirecek.

Şüpheli işlemlerde 75 bin lirayı aşan her işlemde kimlik tespiti yapacak.

Yükümlülüğünü yerine getirmeyenlere 4 milyon TL’ye kadar para cezası uygulanacak.

masak - SON DAKİKA! MASAK Kripto Varlık Sağlayıcıları İçin Rehber Yayımladı!
MASAK


MASAK suç gelirlerinin aklanması ve terörün finansmanının önlenmesi için kripto varlık sağlayıcıları için yayınlan rehberin detaylarına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

MASAK kurumunun temel fonksiyonu ise suç gelirlerinin aklanması ve terörün finansmanının önlenmesi alanındaki gelişmeler ile anılan suçların önlenmesi ve ortaya çıkarılmasına yönelik yöntemler konusunda araştırmalar ve sektörel çalışmalar yapmak, önlemler geliştirmek, veri toplamak, toplanan verileri analiz etmek ve değerlendirmek, araştırma ve incelemeler yapmak veya yaptırmak ve elde edilen bilgi ve sonuçları ilgili makamlara iletmek olarak tanımlanabilir.

Daha fazla haber için : Öne Çıkanlar

Haberlere anında ulaşmak ve daha fazla bilgi için Telegram grubumuza katılabilirsiniz .

Paylaş

İlgili Başlıklar

Bu sayfada yer alan ilgili başlıkların kısayol başlıklar ve ilgili sayfalar