Huobi Bitcoin Son Fiyatı
BTC $63454.48
3.02%
Huobi Ethereum Son Fiyatı
ETH $3066.07
2.09%
Huobi Avalanche Son Fiyatı
AVAX $34.89
3.10%
BNB Token Son Fiyatı
BNB $550.7
2.49%
Binance Kayıt Ol

Muhabbit

BITCOIN

Varlık Yönetimi Devi Stone Ridge, Bitcoin Fonu İçin SEC’e Başvurdu!

10 milyar dolarlık varlık yöneticisi, SEC’e yeni bir Bitcoin fonu için başvurdu.

Clock
Paylaş
Varlık Yönetimi Devi Stone Ridge, Bitcoin Fonu İçin SEC’e Başvurdu!

New York Digital Investment Group’un (NYDIG) ana şirketi olan Stone Ridge Asset Management, Bitcoin için aktif olarak yeni yatırım araçlarını takip ediyor. 24 Temmuz tarihinde yapılan bir duyuruda, Stone Ridge’in yatırım fonu, Bitcoin odaklı yeni bir yatırım stratejisi ortaya çıkardı.

728×90 muhabbit - Varlık Yönetimi Devi Stone Ridge, Bitcoin Fonu İçin SEC'e Başvurdu!300x250 muhabbit - Varlık Yönetimi Devi Stone Ridge, Bitcoin Fonu İçin SEC'e Başvurdu!

Bu kapsamda, New York Digital Investment Group’un arkasındaki alternatif yatırım yöneticisi Stone Ridge Asset Management, yatırım fonuna Bitcoin eklemek için Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) başvuruda bulundu.

Screenshot 1 1 - Varlık Yönetimi Devi Stone Ridge, Bitcoin Fonu İçin SEC'e Başvurdu!
SEC

Stone Ridge fonu, Delaware’de kayıtlı bir yatırım şirketi olan Stone Ridge Trust’ın yatırım portföyünün bir parçası olarak biliniyor.

Yapılan açıklamaya göre, Stone Ridge Bitcoin Strateji Fonu‘nun ilk yatırım hedefinin sermaye değerlemesi olduğu belirtildi. Fonun, spot alımların aksine vadeli işlem piyasaları aracılığıyla Bitcoin’e sahip olmayı hedeflediği belirtiliyor.

“Fon, yatırım stratejisini öncelikle Bitcoin vadeli işlem sözleşmelerine ve doğrudan ya da dolaylı olarak Bitcoin’e yatırım yapan yatırım araçlarına yatırım yaparak sürdürüyor. Fon, doğrudan Bitcoin veya diğer dijital varlıklara yatırım yapmaz.”

Yeni fon başvurusunda ayrıca, fonun önemli miktarda nakit, ABD devlet tahvili, ipoteğe dayalı menkul kıymet ve diğer varlıklara sahip olmasını beklediği açıklanmaktadır.

Hatırlanacağı üzere Stone Ridge, stratejik yatırım girişiminin bir parçası olarak Ekim 2020’de 10.000 BTC satın almıştı. Şirket tarafından alınan Bitcoin’lerin zamanı ise oldukça iyi bir zamana denk gelmişti. Çünkü, alımdan sonra Bitcoin 65.000 dolar civarına kadar çıkarak, sekiz aylık bir yükseliş trendine girdi. Böylece şirket yatırımından oldukça kâr elde etmiş oldu.

Bunun yanında daha fazla kurumsal yatırımcı, geçtiğimiz yıl Bitcoin’e yatırım yaptı. Bu durum ise geniş ana akım kabulünü ve dijital varlıklar için artan bir iştahı gözler önüne sermiş oldu.

Daha Fazla Bitcoin Haberleri İçin: Bitcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Paylaş

İlgili Başlıklar

Bu sayfada yer alan ilgili başlıkların kısayol başlıklar ve ilgili sayfalar