Sekuritance, Sektördeki KYC Sorununa Karşı, Çeşitli Öneriler Ve Çözümler Getiriyor!
Bilindiği üzere kripto para borsası Binance, 20 Ağustos tarihinde yaptığı bir duyuru ile, gelişen küresel uyumluluk standartlarını karşılamak üzere tüm yeni kullanıcılarından Orta Düzey Doğrulama talep edeceğini açıkladı.
Bu kapsamda da kullanıcılar Binance ürünlerine, kripto para yatırma, para çekme ve alım satım işlemleri dahil olmak üzere tüm hizmet tekliflerine erişmek için en az Orta Düzey Doğrulamayı tamamlamak zorunda olacak. Orta Düzey Doğrulama işlemini tamamlamamış olan mevcut kullanıcıların hesap izinleri, para çekme işlemleri, sipariş iptali, pozisyon kapatma gibi hizmetleri sınırlandırılarak “yalnızca para çekme” olarak değiştirilecek.
Bu uygulamanın, Müşterinizi Tanıyın (KYC) ve Kara Para Aklamayı Önleme (AML) çalışmalarını desteklemeye yardımcı olmak için yürürlüğe girdiği belirtiliyor. Geçtiğimiz günlerde eski IRS çalışanını Kara Para Aklamayı Raporlama birimine getiren Binance, düzenlemeler ve uyumluluk konusunda ciddi adımlar atmaya devam ediyor.
Kripto para piyasası ve özellikle merkezi borsalar (CEX’ler) alanı, son zamanlarda birçok saldırı ile karşılaştı. Bu gibi çalkantılı geçen piyasaya karşı bazı tedbirler almak isteyen düzenleyici kurumlar ve aracı şirketler de çeşitli önlemler almaya başladılar.
Bunlara örnek verecek olursak, yakın zaman önce Barclays Bank, Finansal Davranış Otoritesi (FCA) tarafından dijital varlık borsasının İngiltere sınırları içinde kripto para faaliyeti gösterme yetkisinin bulunmadığını açıklamasının ardından, İngiltere müşterilerinin Binance’e para transfer etmesini durdurdu. Binance örneği üzerinden gidecek olursak, borsa son zamanlarda düzenleyiciler ile problemler yaşamaya başladı.
Başka bir örnekte İspanyol finans devi Santander, İngiltere müşterilerinin artık Binance hesaplarına para yatırmalarına izin vermeyeceğini açıkladı.
Güvenlik Daha Önemli Hale Geldi
Yukarıda belirtilen tüm bu nedenlerden dolayı bazı düzenleyici önlemleri ve güvenlik artırımları sektörde daha önemli hale gelmeye başladı.
İşte burada devreye düzenleyici teknoloji platformu olan Sekuritance girerek, sektördeki bazı eksikliklere çeşitli öneriler ve çözümler getiriyor. Sekuritance, sunduğu güvenlik hizmetleri ile yasa dışı işlemlerin adalet önüne çıkarılmasını kolaylaştırmak ve düzenleyiciler ile halk arasındaki diyaloğu kolaylaştırmak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.
Örneğin Sekuritance, FCA’nın duyurusu ile iletilen temel konulardan biri olan KYC sorununa pratik çözümler sunmaya başladı. Sekuritance, RegTech çözümleri ile, KYC’nin tüm yönlerinin karşılandığından emin olarak sektöre yardımcı olabileceğini belirtiyor.
Platform tarafından yapılan açıklamada, Sekuritance’ın RegTech ürün paketinin içinde yer alan Sekur.Transact, borsaların müşterilerinin kim olduğunu belirlemesine yardımcı olmaktadır. Başka bir ürün olan Sekur.Trace, belirli bir kripto para işleminin veya kripto para cüzdanının herhangi bir tehlikeli dolandırıcılık veya darknet faaliyetine karışıp karışmadığını belirlemeye yardımcı olmak için dünya çapındaki devlet kurumlarına, bankalara, finans kurumlarına ve siber suç / finansal suç yetkililerine bilgi verir. Son olarak Sekur.MFA ise satıcıların ödeme almadan önce 3DS çeklerini doğrulamasını ve işlemesini sağlar.
Sonuç olarak platform, RegTech paketi ile, kripto para birimi alanındaki tüm özel oyuncuların ve yenilikçilerin, günlük kripto para kullanımını mümkün kılan küçük yatırımcıların ve tüketicileri korumakla görevli devlet kurumlarının ve düzenleyicilerin ihtiyaçlarını karşılayabileceğini dile getiriyor.
Sekuritance Hakkında
Sekuritance, dolandırıcılık izleme gibi programları tek bir yerden çalıştırmayı sağlayan bir düzenleyici teknoloji platformudur. Platform ayrıca, uyum hizmetleri, işlem izleme ve Kara Para Aklamayı Önleme hizmetlerini tek bir çatı altında toplayan özelliklere de sahiptir.
Platform, güvenlik, esneklik ve ölçeklenebilirlik gibi birçok özelliğe sahip olmasının yanında, gelişmiş bir bütünsel tarama motoruna sahip olan çok boyutlu bir risk motorudur. Ayrıca, Sekuritance projesi bahsedilen bu kendi çözümlerinin yanında geliştiricilerin kendi platformuna bağlanmasını sağlayarak geliştirmeye destek olmasına da imkan tanımaktadır.
Twitter: http://twitter.com/sekuritance
Telegram: http://t.me/sekuritance
Web sitesi: https://www.sekuritance.com
Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.
Bu içerik sponsorludur.