Huobi Bitcoin Son Fiyatı
BTC $70791.29
2.77%
Huobi Ethereum Son Fiyatı
ETH $3553.02
1.34%
Huobi Avalanche Son Fiyatı
AVAX $54.4
1.02%
BNB Token Son Fiyatı
BNB $582
1.93%
Binance Kayıt Ol

Muhabbit

BLOCKCHAIN

OpenSea’de Yaşanan Bir Hata Pahalıya Patladı!

Tam 42 NFT yok oldu!

Clock
Paylaş
OpenSea’de Yaşanan Bir Hata Pahalıya Patladı!

NFT platformu OpenSea’de yaşanan bir hata, yanlışlıkla 100.000 $ değerindeki 42 NFT’yi yok etti.

OpenSea’de yaşanan sorun, Ethereum Name Service’in (ENS) baş geliştiricisi Nick Johnson tarafından dile getirildi. Johnson, NFT biçiminde gelen ENS adının aktarımını yaptığında, bu aktarımın bir yakım adresine gittiğini keşfetti. Bu, gönderilen bazı NFT’lerin, kimsenin erişemediği ve kontrol etmediği bir adreste sıkışıp kaldığı anlamına geliyor.

728×90 muhabbit - OpenSea'de Yaşanan Bir Hata Pahalıya Patladı!300x250 muhabbit - OpenSea'de Yaşanan Bir Hata Pahalıya Patladı!

ENS, blockchain adreslerini alan adlarıyla ilişkilendirmeye olanak sağlayan bir hizmet olarak öne çıkıyor. Karmaşık blockchain adresleri yerine, kolay bir şekilde okunabilen adreslere işlemlerin gönderilmesine olanak sağlayan sistem, kullanıcıların yaptıkları işlemleri kolaylaştırmayı planlıyor.

Yakılan ENS adı ile ilgili olarak Johnson, bunun şimdiye kadar kayıt edilen ilk ENS adı olduğunu da sözlerine ekledi. rilxxlir.eth ismine sahip olan ENS adı, Johnson’ın kişisel fonlarını aktardığı adresti. ENS adını kendi hesabına taşımak isteyen Johnson, önce OpenSea’ya transfer işlemi yaptı ardından NFT’nin yakım cüzdanına transfer edildiğini gördü.

İlginizi çekebilir: NFT Nedir?

Johnson, olayı yaşadıktan sonra şu şekilde bir tweet attı:

Son 24 saat içinde ortaya çıkan ve ENS isimlerinin transferlerini etkileyen bir hatanın ilk ve tek kurbanı oldum. Artık rilxxlir.eth’nin mülkiyeti kalıcı olarak silindi.

Johnson, ENS adının denetleyicisi olduğu için ENS adının bağlantılı olduğu blockchain adreslerine hala ulaşabilir. Sadece rilxxlir.eth ismi artık ona ait değil.

OpenSea’de Yaşanan Durumdan Etkilenen 42 NFT Var!

Daha sonralarda Johnson, benzer bir durumdan etkilenen kullanıcılar ile iletişime geçti ve 42 NFT’lik bir liste yaptı.

Listeye göre etkilenen NFT’lerin çoğu ERC-721 standardındaydı, ancak birkaç ERC-1155 standardına sahip NFT’de yakım adresine gönderilmişti. Sonrasında Johnson, yakılan NFT’lerin her birinin en düşük fiyatını kontrol etti. Elde edilen sonuç ise, 100.000 $’lık kayıptı.

İddialara göre an itibarıyla OpenSea, bu hatanın önüne geçti. Fakat henüz OpenSea platformundan resmi bir açıklama gelmedi.

Daha fazla NFT Haberleri için: NFT haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Paylaş

İlgili Başlıklar

Bu sayfada yer alan ilgili başlıkların kısayol başlıklar ve ilgili sayfalar