Huobi Bitcoin Son Fiyatı
BTC $70227.64
0.81%
Huobi Ethereum Son Fiyatı
ETH $3560.89
1.12%
Huobi Avalanche Son Fiyatı
AVAX $53.97
-0.28%
BNB Token Son Fiyatı
BNB $610.9
4.45%
Binance Kayıt Ol

Muhabbit

ÖNE ÇIKAN

Fidelity, SEC’e Bitcoin ETF’sini Onaylaması İçin Baskı Kuruyor!

SEC ve yine bir askıda kalan ETF kararı.

Clock
Paylaş
Fidelity, SEC’e Bitcoin ETF’sini Onaylaması İçin Baskı Kuruyor!

Yatırım danışmanlığı şirketi Fidelity Investments, Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından onaylanması için bir toplantı düzenledi.

SEC tarafından yayımlanan rapora göre, Fidelity Investments, SEC’e Bitcoin ETF’sini sunduğu ve onaylaması için “baskı kurduğu” özel bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda Bitcoin başta olmak üzere ETF’lerin düzenleyici birimler tarafından onaylanması için “sebepler” paylaşıldı.

Firmanın diğer yöneticilerinin yanı sıra Fidelity Digital Assets Başkanı Tom Jessop, 8 Eylül 2021 tarihinde görüntülü görüşme yoluyla SEC yetkilileriyle bir araya geldi. Çok uluslu finansal hizmetler devi, SEC’e kripto para dünyasının günden güne artan popülaritesini ve yatırımcı ilgisini gerekçe göstererek ETF’leri onaylamaya davet etti.

728×90 muhabbit - Fidelity, SEC'e Bitcoin ETF'sini Onaylaması İçin Baskı Kuruyor!300x250 muhabbit - Fidelity, SEC'e Bitcoin ETF'sini Onaylaması İçin Baskı Kuruyor!

SEC’in “ETF Sonuçlandırmama Serisi”

SEC, kripto para dünyasında özellikle de ETF kararları konusunda pek de iyi bir üne sahip değil. Günümüze kadar birçok büyük şirketin ve bankanın Bitcoin veyahut Ethereum ETF’si hakkında olumlu yanıt vermedi.

2020 yılı Şubat ayında SEC, Wilshire Phoenix’in Bitcoin ETF teklifini reddetmişti. Daha önce de Bitwise Asset Management’ın Bitcoin ETF teklifini reddetmişti. SEC’in reddettiği Bitcoin ETF’lerinin sayısı gittikçe artmaya devam ediyor.

Bununla birlikte SEC’in çok uzun bir bekleme sürecinde olan ve sürekli erteleme kararı verdiği Bitcoin ETF’leri mevcut. Geçtiğimiz Nisan ayında Kryptoin’in Bitcoin ETF başvurusu değerlendirmeye alınmıştı. Ancak SEC, Kryptoin’in Bitcoin ETF başvurusu ile ilgili ikinci kez uzatma kararı aldı.

Daha fazla ETF haberi için: ETF Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz

Paylaş

İlgili Başlıklar

Bu sayfada yer alan ilgili başlıkların kısayol başlıklar ve ilgili sayfalar