Huobi Bitcoin Son Fiyatı
BTC $64224.97
1.18%
Huobi Ethereum Son Fiyatı
ETH $3067.48
0.28%
Huobi Avalanche Son Fiyatı
AVAX $35.17
1.56%
BNB Token Son Fiyatı
BNB $558.4
1.86%
Binance Kayıt Ol

Muhabbit

BLOCKCHAIN

Coinbase, ABD Hükümetiyle 1.3 Milyon Dolarlık Anlaşma Yaptı!

Coinbase, Amerika Birleşik Devletleri Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza İdaresi ile anlaşma yaptı!

Clock
Paylaş
Coinbase, ABD Hükümetiyle 1.3 Milyon Dolarlık Anlaşma Yaptı!

Amerika Birleşik Devletleri Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza Ofisi, Coinbase’in analitik araçlarını kullanmak için 1,36 milyon dolarlık bir anlaşma yaptı.

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki en büyük kripto borsalarından biri olan Coinbase, Amerika Birleşik Devletleri Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza (ICE) ofisinin Coinbase Analytics aracını kullanmasını sağlayacak. Bunun yanında ICE’nin hangi amaçla Coinbase araçlarını kullanacağı bilinmiyor veya saklı tutuluyor. Mevcut bilgilere göre devlet kurumu, kripto para borsasına lisans ücreti olarak 1,36 milyon dolar kadar yüksek bir ödeme yapacak.

728×90 muhabbit - Coinbase, ABD Hükümetiyle 1.3 Milyon Dolarlık Anlaşma Yaptı!300x250 muhabbit - Coinbase, ABD Hükümetiyle 1.3 Milyon Dolarlık Anlaşma Yaptı!

Coinbase, ABD Ajansları Ortaklıkları

SAM.gov’un veri tabanına göre; kripto para borsası Coinbase’in, ICE’nin ihtiyaç duyduğu hizmetleri sağlayabilecek tek firma olduğunu belirtildi. Bununla birlikte, Coinbase’in paylaşacağı veya analiz edeceği bilgi türlerinin ayrıntıları belirsizliğini koruyor.

Bunun yanında kısaca bahsetmek gerekirse ICE, sınır ötesi suçları araştırmak ve ABD’ye yasa dışı göç akışını kontrol etmekten sorumludur.

Kripto para borsasının Coinbase Analytics aracı, farklı devlet kurumları tarafından da ilgi görmüştü. Yılın başlarında Coinbase, Secret Service (Gizli Servis) ile 2024 yılına kadar süren bir sözleşme imzalamıştı.

Güvenlik kurumları dışında, Uyuşturucu ile Mücadele İdaresi (DEA) ve İç Gelir Hizmetleri (IRS) gibi diğer devlet kurumları da çeşitli operasyonları veya soruşturmaları için Coinbase’in analitik araçlarına ilgi göstermişti.

Eleştirmenler, Coinbase’in Ortaklıklarını Eleştiriyor!

Kripto para borsası Coinbase’in hükümet ortaklıkları, kripto varlık endüstrisinin temel ilkesi olan mahremiyete karşı çalıştığı için kullanıcılarının bilgilerini paylaştığına inanan bazı kullanıcılar tarafından eleştirildi.

DJ Booth twıtter

Bir eleştirmenin iddiasına göre:

Coinbase, AML düzenlemeleri nedeniyle müşterileri hakkında özel bilgiler topluyor. Müşteri, Coinbase’e kayıt olduktan sonra müşteri işlemlerini takip ediyor. Daha sonra bu özel bilgileri ve kamuya açık verileri, endişe duymadan kolluk kuvvetlerine satıyor.

Bununla birlikte, Coinbase ve bazı devlet kurumları arasındaki bu anlaşmalara rağmen Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile bazı sorunlar yaşaması akıllarda soru işareti bıraktı.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Borsa Haberleri için: Borsa Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Paylaş

İlgili Başlıklar

Bu sayfada yer alan ilgili başlıkların kısayol başlıklar ve ilgili sayfalar