Huobi Bitcoin Son Fiyatı
BTC $64021.99
0.68%
Huobi Ethereum Son Fiyatı
ETH $3081.3
0.28%
Huobi Avalanche Son Fiyatı
AVAX $35.03
-0.09%
BNB Token Son Fiyatı
BNB $558.5
1.27%
Binance Kayıt Ol

Muhabbit

ÖNE ÇIKAN

Pandora Papers’ta Bitcoin Czar İsimli Biri Var!

Pandora Papers belgelerinde kripto para ile ilgilenen kişiler de bulundu!

Clock
Paylaş
Pandora Papers’ta Bitcoin Czar İsimli Biri Var!

Uluslararası Araştırmacı Gazeteciler Komisyonu (ICIJ), “Pandora Papers” Bitcoin Czar adında bir kripto para suçlusunu tespit etti.

728×90 muhabbit - Pandora Papers'ta Bitcoin Czar İsimli Biri Var!300x250 muhabbit - Pandora Papers'ta Bitcoin Czar İsimli Biri Var!

Pandora Papers soruşturmasından elde edilen bulguları özetleyen ICIJ belgesine göre, tarihin en büyük siber soygunu ile bağlantılı olarak kara para aklamaktan dolayı hüküm giyen Bitcoin Czar’a ait varlıklar ortaya çıktı.

Pandora Papers, 14 farklı denizaşırı hizmet sağlayıcısından 11.9 milyon kaydı kapsayan 2.94 terabaytlık belgelerden oluşuyor. Belgeler, 35 ülke lideri ve 130’dan fazla milyarder dahil olmak üzere 90 farklı yargı bölgesinden 330 politikacı ve üst düzey kamu görevlisinin gizli varlıklarını ifşa ettiğini iddia ediyor.

Pandora Papers’ta Önemli Figürler de Yer Alıyor!

ICIJ, belgeler arasında “bankacılar, büyük siyasi figürler, silah tüccarları, uluslararası suçlular, müzisyenler, casuslar ve sporcuların” varlıklarının da tespit edildiğini belirtti.

Pandora Papers’da yer alan “Bitcoin Czar“ın kim olduğu bilinmese de, bu kişinin tarihteki en önemli siber soygunla bağlantılı olduğu belirtiliyor. Yani bu kişinin kim olabileceğine dair olasılıklar bir hayli var.

ICIJ muhabirleri, hacker grubu Carbanak’ın operasyonlarının rakipsiz olduğundan ve siber çetenin 2013 ile 2017 yılları arasında 100’den fazla finans kurumunu ve işletmeleri dolandırdığını belirtiyor. Çete, bu aktivitelerinden tam 1,24 milyar $’lık gelir elde etmiş.

Altı kişilik olduğu tahmin edilen grubun iki üyesi, Carbanak’taki faaliyetleri sebebiyle hapis cezasına çarptırılmış. Bu arada Carbanak’ın “sözde” lideri Denis Tokarenko’nun Pandora Papers’ta yer alan Bitcoin Czar isimli kişi olabileceği iddiaları da konuşulanlar arasında.

Tokarekno’nun Mart 2018’de tutuklanmasını haberleştiren Bloomberg Businessweek’e göre, İspanyol polisi Tokarenko’nun tam 162 milyon $ değerinde Bitcoin tuttuğunu belirledi.

Ayrıca İspanya Ulusal Polisi’nin baş müfettişi Carlos Yuste, Tokarenko’nun çaldığı fonları BTC’ye aktarması için Çin’de yer alan bir Bitcoin madencilik operasyonunu da kullandığını bildirdi.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Paylaş

İlgili Başlıklar

Bu sayfada yer alan ilgili başlıkların kısayol başlıklar ve ilgili sayfalar