Huobi Bitcoin Son Fiyatı
BTC $61920.82
-3.50%
Huobi Ethereum Son Fiyatı
ETH $3018.45
-4.26%
Huobi Avalanche Son Fiyatı
AVAX $33
-9.14%
BNB Token Son Fiyatı
BNB $526.2
-6.30%
Binance Kayıt Ol

Muhabbit

ÖNE ÇIKAN

Antpool, Çin Ana Karasından İnternet Erişimini Engelledi!

Antpool da Çin’i terk ediyor.

Clock
Paylaş
Antpool, Çin Ana Karasından İnternet Erişimini Engelledi!

Çin kripto para ve kripto para madenciliğine baskı kurmaya devam ederken, kripto para şirketleri birer birer Çin’i terk ediyor. Hash rate payına göre en büyük Bitcoin madenciliği havuzu unvanına sahip olan Antpool da Çin’i terk edenler kafilesine katılıyor. Antpool, internet sitesi üzerinden Çin’i “engelleme” kararını açıkladı.

Antpool, Çin hükümetinin kripto para madenciliğine karşı çıkardığı düzenlemelere uymak adına Çin ana karasından havuzlarına olan internet erişimini engelleyeceğini ifade etti.

Çin ana karasından Antpool’un Bitcoin madenciliği havuzuna erişimi engelleyen Antpool, Hong Kong ve Tayvan’ı bu erişim kısıtlamasının dışında tuttuğunu da ekledi.

Dünya çapındaki toplam Bitcoin hash rate payının %17’sinden fazlasını elinde bulunduran lider madencilik havuzu, tüm dünyada süregelen düzenlemelere uyumluluk çalışmaları için müşterini tanı (KYC) prosedürlerini uygulayacağını da açıkladı.

728×90 muhabbit - Antpool, Çin Ana Karasından İnternet Erişimini Engelledi!300x250 muhabbit - Antpool, Çin Ana Karasından İnternet Erişimini Engelledi!

Karar Bitmain’den Sonra Geldi!

Antpool geçtiğimiz Mayıs ayında Bitmain ile yollarını ayırmıştı. Olaylı ayrılma sonrası “yeni” Antpool, Çin ana karasında faaliyet gösteren bir kuruluş olma planı olmadığını açıklamıştı. Bununla birlikte merkezi Singapur olmak üzere yeni bir iş alanı ve yönetim kurulu kurma sürecinde olduğunu eklemişti.

Çin’in kripto para ve kripto para madenciliği karşıtı düzenlemeleri sonrası birçok kripto para odaklı şirket ve platform Çin’i terk etme kararı almıştı. Geçtiğimiz günlerde, Antpool’un Mayıs ayında ayrıldığı Bitmain de Çin ana karasına cihaz göndermeyeceğini açıklamıştı.

Bitmain’in açıklamasından sonra Çin’in Zhejiang eyaleti yetkilileri Bitcoin ve Ethereum madenciliği yapmak için kamu tarafından finanse edilen bir tesise baskın yaptığını ve cihazları kapattırdığını açıklamıştı.

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Paylaş

İlgili Başlıklar

Bu sayfada yer alan ilgili başlıkların kısayol başlıklar ve ilgili sayfalar