OpenSea Nedir? Nasıl Kullanılır?

Blockchain 29/10/2021 21:30 Efe Özseyhan
OpenSea Nedir? Nasıl Kullanılır?

OpenSea, geçtiğimiz yıldan bu yana popülerleşen NFT’lerin satın alınmasına ve takasının yapılmasına olanak sağlayan bir NFT platformu olarak öne çıkıyor.

Merkeziyetsiz tanımıyla öne çıkan ilk NFT platformu olan OpenSea, 2018’de kuruldu. OpenSea’nin kurucuları Devin Finzer ve Alex Atallah, CryptoKitties’in başarısını gördükten sonra sektörün bir NFT platformuna ihtiyacı olduğunu düşündü.

O günden bu yana hem OpenSea, hem de NFT sektörü ciddi bir büyüme gördü. Mark Cuban, Snoop Dogg, The Weeknd gibi ünlü isimler sektöre ilgi göstermeye başladı. Hatta ünlü YouTuber Logan Paul, NFT lansmanı yaptı ve 3.5 milyon $’a satışa sundu.

NFT gibi güçlü bir sektörün oluşması, beraberinde bu NFT’lerin satılığa çıkarılabileceği platformları getirdi. OpenSea ise bu platformlara en güzel örnek olabilir.

OpenSea’yi ilk defa kullanıyorsanız, platform biraz karışık görünebilir.

İşlemlerin akıllı sözleşme ile yürütüldüğü platform, kullanıcılara yüksek güvenlikli bir ticaret deneyimi sunuyor.

Ayrıca OpenSea “Wyvern Protocol” isimli akıllı sözleşme paketiyle kullanıcıların işlemlerini güvenli ve hızlı bir biçimde yapmasına olanak tanır.

OpenSea gibi bir NFT platformuna giriş yapabilmek için öncelikle Metamask gibi bir kripto para cüzdanına ihtiyacınız var.

Bu cüzdanlar, blockchain ağı ile etkileşime geçer ve OpenSea üzerinde yaptığınız işlemleri saklamakla yükümlüdür. Yani OpenSea üzerinde yaptığınız alım ve satım, bu cüzdanınızda kredilendirilecektir.

OpenSea’ye Bağlanmak

Cüzdanınızı kurduktan sonra OpenSea’ye bağlanabilirsiniz. Bağlandıktan sonra OpenSea üzerinde, cüzdanınızda var olan varlıkları inceleyebilirsiniz. Fakat unutmadan söylemek gerekir ki OpenSea üzerinde işlem yapmak istiyorsanız, cüzdanınızda bir miktar ETH bulundurmanız şart.

ETH, gas ücretlerini ödemek için gereklidir ve OpenSea’de varsayılan kripto para birimidir.

OpenSea Platformuna Genel Bakış

OpenSea’de yer alan “Explore” sekmesi, satın almak istediğiniz ögeler için biçilmiş kaftandır. Burada istediğiniz NFT ürününü aratabilir ve alternatiflerine ulaşabilirsiniz.

opensea 1200x597 - OpenSea Nedir? Nasıl Kullanılır?

En popüler ve trend olan NFT’ler, varsayılan arama sonuçlarının en üst noktasında yer alır. Tabii filtreler ile arama yaptığınız öge sonuçlarını daraltabilirsiniz.

Durum Çubukları

OpenSea’de kenar çubuğunun üst kısmında bulunan altı farklı durum çubuğu yer almaktadır.

  1. Satılık: OpenSea, satılık olmayan ürünleri de gösterir. Bu sebeple alıcı konumundaysanız, yalnızca satılık ürünleri görüntülemek için bu özelliği kullanabilirsiniz.
  2. Teklif Var: Bu seçeneğe tıkladığınızda, arama sonuçları teklif almış ögelerle sınırlanacaktır.
  3. Açık artırmalar: Bu seçeneği işaretlerseniz, açık artırma ile satışa sunulan ögeleri görebilirsiniz.
  4. Yeni: Bu seçenek, yeni satışa çıkmış olan NFT’leri gösterir
opensea 2 616x600 - OpenSea Nedir? Nasıl Kullanılır?

OpenSea’de NFT Satın Almak

OpenSea platformunda bir şey satın almadan önce Ethereum’larınızı Wrapped Ethereum’a dönüştürmeniz gerekecektir. Bu işlemi gerçekleştirmek için OpenSea’yi kullanabilirsiniz.

ETH’lerinizi wETH’ye çevirdikten sonra, NFT’ler için teklif verebilirsiniz. NFT’leri satın aldıktan sonra OpenSea, işlemi sizin için devralacak ve akıllı sözleşmeler ile işlemi bitirecek.

opensea 3 1200x469 - OpenSea Nedir? Nasıl Kullanılır?
OpenSea’de satılan en pahalı NFT’lerden biri

OpenSea Paketleri

NFT platformundaki çoğu alıcı ve satıcı, tek ürünler ile ilgileniyor. Ancak satıcılar, listeleme yaparken ancak 30 adede kadar ögeyi listeleyebilir. Bu sınır Ethereum ağının ölçeklenebilirliği ile ilgilidir.

Paketler, satıcılar için iyi bir gelir elde etme yolu olarak öne çıkmaya başladı ve bu tür satışlar giderek popülerleşiyor.

Platform Ücretleri Ve Para Birimleri

OpenSea, NFT alanındaki en düşük platform ücretlerine sahip olmak ile övünüyor. Platform, satıştan elde edilen kazancın %2.5’unu komisyon olarak alıyor. Bu ücret, diğer platformlarda %7.5’a kadar çıkabiliyor.

Ayrıca diğer platformlarda NFT’leriniz varsa, cüzdanınızda bulunduğu sürece bu NFT’leri, OpenSea’de listeleyebilirsiniz.

Bu arada hâla NFT’ler hakkında bilgi sahibi değilseniz, sizi şöyle alalım:

İlginizi çekebilir: NFT Nedir?

Bununla birlikte OpenSea platformunda 200‘den fazla ödeme seçeneği mevcut. NFT’nizi satarken alacağınız para birimini değiştirebilirsiniz.

OpenSea ekibi, kullanıcıların güvenliğini sağlamak adına çok çalıştığını belirtiyor. Olumlu satıcılar, tıpkı Twitter ve Instagram’daki gibi onaylanmış kullanıcı etiketini alabilir. Bunun yanı sıra kullanıcılar sahte ya da uygunsuz gördükleri NFT’leri raporlayabilir.

Daha fazla NFT Haberleri için: NFT haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Haberler
Tümünü Gör Tümünü Gör
Japonya’nın İkinci Büyük Bankası SMBC, Stablecoin Projesi İçin Ava Labs ve Fireblocks ile İş Birliği Yapıyor
Japonya’nın en büyük ikinci bankası Sumitomo Mitsui Financial Group (SMBC), Ava Labs ve Fireblocks ile iş birliği yaparak kendi stablecoin’ini çıkarmayı planlıyor. Nikkei haberine göre 2025’in ikinci yarısında ise testlere başlanacak. Ve başarılı olunursa 2026’da stablecoin piyasaya sürülecek. Ava Labs, blockchain altyapısını oluştururken Fireblocks token yönetim sistemini geliştirecek. Yerel IT firması TIS de projede yer […]
6 saat önce Avalanche
Bilet Sektöründeki Sorunlar, Blokzinciri ile Çözülüyor!
Bilet sektörü, hem hayranları hem de organizatörleri zor durumda bırakan ciddi sorunlarla mücadele ediyor. Botların saniyeler içinde bilet kapması, karaborsacıların fahiş fiyatlarla satış yapması gibi problemler, düzenleme eksikliği nedeniyle giderek büyüyor. Bu durum, gerçek hayranların sevdikleri etkinliklere ulaşamamasına neden olurken, organizatörler, sektör paydaşları ve devletler için milyarlarca dolarlık gelir kaybı anlamına geliyor! Tixbase, bu sorunlara […]
1 gün önce Blockchain
GUNZ (GUN) Token Binance Launchpool’da: Öne Çıkanlar ve Katılım Detayları
Gunzilla Games tarafından geliştirilen GUNZ, Avalanche altyapısına dayalı bir Layer-1 blokzincir projesidir. AAA kalitesindeki “Off The Grid” oyunu ile entegre çalışan GUNZ, oyun içi varlıkların dijitalleştirilerek NFT’lere dönüşmesini hedefliyor. Bu da hem oyunculara hem de geliştiricilere Web3 tabanlı bir oyun ekonomisi sunuyor. Binance Launchpool Katılım Takvimi Desteklenen Token Havuzları ve Ödül Dağılımı Katılımcılar BNB, FDUSD […]
4 gün önce Blockchain
Ripple-SEC Davasında Son Perde: Karşı Temyiz Geri Çekildi, 75 Milyon Dolar Ripple’a Geri Dönüyor
Ripple, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) karşı açtığı karşı temyiz davasından resmi olarak vazgeçti. Şirketin Baş Hukuk Sorumlusu Stuart Alderoty’nin duyurusuna göre bu karar SEC’nin geçtiğimiz hafta tüm iddialarından koşulsuz olarak geri çekilmesinin ardından geldi. Böylece yıllardır süren dava resmen sona erdi. 125 Milyon Dolarlık Cezanın Dağılımı ve XRP Fiyatına Etkisi Yargıç Analisa […]
1 hafta önce Altcoin
GameStop, Hazine Rezervine Bitcoin Ekledi!
GameStop, 2024 yılı son çeyrek finansal sonuçlarıyla birlikte önemli bir stratejik karara imza attı. Şirket, yatırım politikasını güncelleyerek Bitcoin’i resmi olarak hazine rezerv varlıkları arasına dahil etti. Yönetim kurulunun oybirliğiyle onayladığı bu adım, GameStop’un bilançosuna dijital varlıkları entegre etmesinin önünü açtı. Bu gelişmeyle birlikte GME hisseleri mesai sonrası işlemlerde %5,9 oranında değer kazandı. Yeni Finansal […]
1 hafta önce Bitcoin
SEC, Immutable Soruşturmasını Resmen Kapatttı!
ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Web3 oyun protokolü Immutable’a yönelik yürüttüğü soruşturmayı herhangi bir hukuki işlem başlatmadan sonlandırdı. Immutable tarafından yapılan açıklamada, SEC’nin artık şirkete karşı hiçbir yasal adım atmayacağı ve tüm sürecin resmen sona erdiği duyuruldu. SEC’nin IMX Soruşturması Neden Başlatılmıştı? Geçtiğimiz yıl Ekim ayında SEC, Immutable’a yönelik bir Wells Notice (yaptırımlar […]
1 hafta önce Blockchain