Huobi Bitcoin Son Fiyatı
BTC $70856
1.95%
Huobi Ethereum Son Fiyatı
ETH $3578
2.19%
Huobi Avalanche Son Fiyatı
AVAX $54.38
1.29%
BNB Token Son Fiyatı
BNB $586.2
-0.31%
Binance Kayıt Ol

Muhabbit

BITCOIN

Bitcoin Dominansı Bugün Yüzde 40’ın Altına Düştü!

Bitcoin’in kripto para piyasasındaki hakimiyeti (dominans), önemli bir azalma göstererek Mayıs 2021 ve Eylül 2021 seviyelerine yaklaştı.

Clock
Paylaş
Bitcoin Dominansı Bugün Yüzde 40’ın Altına Düştü!

Geçtiğimiz günlerde yaşanan büyük düzeltme ile birlikte Bitcoin başta olmak üzere çoğu altcoinin de değerinde düşme yaşanmıştı. 930 milyar dolarlık piyasa değeri ile Bitcoin hala lider konumunda iken, dominansı ise bugün %39.8‘i gördü. Bu oran, Aralık 2020’deki %70’lik dominans ile kıyaslandığında çok büyük bir azalma olarak nitelendirilebilir.

728×90 muhabbit - Bitcoin Dominansı Bugün Yüzde 40'ın Altına Düştü!300x250 muhabbit - Bitcoin Dominansı Bugün Yüzde 40'ın Altına Düştü!

Haberin yazıldığı şu saatlerde ise Bitcoin dominansı %40.59 olarak görünüyor. (21:32, 09.12.2021)

İlginizi çekebilir: Market Cap Nedir? Piyasa Değeri Nedir? Dominans Nedir?

Bitcoin Dominansı Düşüyor

Bitcoin dominansındaki bu düşüş, önemli altcoin projelerinden gelen haberler ile yakından ilişkili. Binance Coin (BNB), Cardano (ADA), Avalanche (AVAX), Solana (SOL), DOGE, SHIB vb. kripto paralardaki önemli yükseliş, Bitcoin’in %70’lik yükselişini bu yıl içerisinde gölgede bıraktı.

Bitfinex CTO’su Paolo Ardoino, konuya dair şu söylemlerde bulundu:

Bitcoin değerinde düşüşler yaşanabileceğine dair spekülasyonlar, yatırımcılarda korkuya sebep olmakta. Ekosistemdeki bu korku azalmadan devam ederken, altcoin projelerinde ödeme sistemleri ve altyapılarla ilgili önemli geliştirmeler oluyor. Yatırımcının dikkatinin altcoinlere yönelmesi olağan bir durum.

Bitcoin ve Ethereum

Kripto para piyasası dominansına baktığımızda, Bitcoin ve Ethereum bize birbirine zıt bir resim sunuyor. BTC dominansını korumak konusunda direnmeye çalışırken, Ethereum’daki büyük yükselişe şahit oluyoruz. Ekosistemdeki en değerli ikinci kripto para olan Ethereum, şu anda toplam kripto para piyasasındaki değerin %22’sini oluşturuyor.

2021 yılında Bitcoin ve Ethereum arasındaki fark yavaş yavaş kapanmasına rağmen, Ethereum piyasa değeri olarak hala Bitcoin’den 400 milyar dolar geride.

İlginizi çekebilir: Bitcoin vs Ethereum: Aradaki Fark Nedir?

Piyasalara dair spekülasyonlar devam ediyor ve herkesin aklında önemli bir soru var: Ayı piyasası gelecek mi? Bu sorunun cevabını ve Bitcoin ile altcoinlerdeki hareketlenmeleri önümüzdeki günlerde izlemeye devam edeceğiz.

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Paylaş

İlgili Başlıklar

Bu sayfada yer alan ilgili başlıkların kısayol başlıklar ve ilgili sayfalar