Huobi Bitcoin Son Fiyatı
BTC $70182.54
0.34%
Huobi Ethereum Son Fiyatı
ETH $3554.52
0.53%
Huobi Avalanche Son Fiyatı
AVAX $53.71
-0.92%
BNB Token Son Fiyatı
BNB $608
3.61%
Binance Kayıt Ol

Muhabbit

BLOCKCHAIN

SEC, İki Bitcoin ETF Kararını Erteledi!

SEC Grayscale ve Bitwise şirketlerinin Bitcoin ETF başvurularını onaylama/onaylamama kararını Şubat 2022 tarihine erteledi.

Clock
Paylaş
SEC, İki Bitcoin ETF Kararını Erteledi!

SEC, Bitcoin ETF teklifi veren Bitwise ve Grayscale şirketlerinin ETF tekliflerini 45 gün daha erteleme kararı aldı. Bildiğiniz gibi BTC vadeli ETF’lerine SEC tarafından onay verilmesine rağmen, şu ana kadar bir spot Bitcoin ETF’sine henüz onay verilmedi.

728×90 muhabbit - SEC, İki Bitcoin ETF Kararını Erteledi!300x250 muhabbit - SEC, İki Bitcoin ETF Kararını Erteledi!

ETF’leri kısaca tanımlayacak olursak; hisse senetleri, bonolar, tahviller, emtialar gibi menkul kıymetlerden oluşan ve geleneksel borsalarda işlem görmek için listelenen bir yatırım fonu türüdür. ETF’ler bir varlığın fiyat hareketlerini izler. Bir kripto para ETF’si de bir ya da daha fazla kripto paranın değerindeki değişimleri izler.

Daha detaylı bilgi için ilginizi çekebilir: ETF Nedir?

Vadeli Bitcoin ETF ve Spot Bitcoin ETF Farkı

Vadeli ve Spot Bitcoin ETF’leri birbirinden farklı şeyler. Şöyle ki; Spot bir Bitcoin ETF’si, fiyat nasıl hareket ederse etsin kripto para ticareti yaptığınız spot borsalarda doğrudan ve anlık olarak Bitcoin (BTC) fiyatını baz alır.

Bitcoin vadeli ETF’leri ise risk istemeyen yatırımcılara daha uygundur. Fiyatın yönünü tahmin etmek için kullanılan türev piyasalara bağlıdır. Spekülatörler gelecekte Bitcoin (BTC) fiyatının ne kadar olacağı üzerine tahminler yürütür ve yatırımcılar Bitcoin sahibi olmasalar da fiyat üzerinden spekülasyon yapabilme olanağı elde ederler.

SEC, bu yıl içinde birkaç Bitcoin vadeli ETF’sinin işlem görmesine onay verdi ancak henüz spot bir Bitcoin ETF’sini onaylamadı. En son 15.12.2021 Çarşamba günü, Bitwise‘in Bitcoin ETP Trust ve Grayscale Bitcoin Trust Bitcoin ETF tekliflerini Şubat 2022 tarihine kadar erteledi.

Şirketler için verilen tarihler yaklaşık 45 günü buluyor, SEC; Bitwise’ın Bitcoin ETF’sini 1 Şubat ve Grayscale’in Bitcoin ETF’sini de 6 Şubat’ta onaylama ya da onaylamama kararını verecek.

SEC tarafından ETF erteleme kararı için yapılan açıklama ise şöyle;

Komisyonun, kural değişikliğini değerlendirmek ve üstünde bir karar vermek için daha uzun bir süreye ihtiyacı var.

Daha fazla Nedir kategorisindeki içeriklerimiz için: Nedir?

Daha fazla Bitcoin haberleri için: Bitcoin Haberleri

Telegram kanalımıza katılın.

Paylaş

İlgili Başlıklar

Bu sayfada yer alan ilgili başlıkların kısayol başlıklar ve ilgili sayfalar