Huobi Bitcoin Son Fiyatı
BTC $70029.99
-0.79%
Huobi Ethereum Son Fiyatı
ETH $3539.26
-1.03%
Huobi Avalanche Son Fiyatı
AVAX $53.74
-0.79%
BNB Token Son Fiyatı
BNB $615.6
5.48%
Binance Kayıt Ol

Muhabbit

ÖNE ÇIKAN

Wechat, Çin’in CBDC’sini Destekleyecek!

Wechat dijital yuan’ı destekleyerek, dijital para birimini sosyal medyanın 800 milyon aktif kullanıcısına potansiyel olarak sunmuş oluyor.

Clock
Paylaş
Wechat, Çin’in CBDC’sini Destekleyecek!

Çin’in en büyük mesajlaşma ve ödeme uygulamalarından biri olan Wechat, Çin’in CBDC’si olan dijital yuan’ı desteklemeye başlayacak. CBDC’nin sosyal mesajlaşma platformuna eklenmesiyle beraber dijital yuan’ın benimsenmesinde artış sağlanması bekleniyor.

728×90 muhabbit - Wechat, Çin'in CBDC'sini Destekleyecek!300x250 muhabbit - Wechat, Çin'in CBDC'sini Destekleyecek!

İlginizi Çekebilir: CBDC Nedir?

Kısa bir süre önce Çin Merkez Bankası, kullanıcıların dijital yuan’a erişimini kolaylaştırmak için e-cny adlı bir uygulama başlattı. Bu uygulamadan hemen sonra Wechat’in CBDC’yi destekleyeceği haberi geldi.

Muhtemelen e-cny uygulaması, tek başına dijital yuan’ın kullanılmasını sağlayamayacağı için Wechat’i ve Alipay’i dijital para birimi ekosistemine dahil etti.

Çinli tüketiciler arasında Wechat ve Alipay çok fazla kullanılıyor. Bu yüzden Çin Merkez Bankası dijital yuan’ın benimsenmesini artırmak için bu uygulamaları tercih etmiş olabilir.

WeChat Pay, Çin merkezli WeChat üzerinden kullanıcıların mobil ödeme ve çevrim içi işlem yapmalarını sağlar. 800 milyon aktif kullanıcıya sahip olan sosyal medya devinin CBDC’yi ödeme hizmetlerine eklemesiyle beraber dijital yuan’ın kullanımını artırması bekleniyor.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Paylaş

İlgili Başlıklar

Bu sayfada yer alan ilgili başlıkların kısayol başlıklar ve ilgili sayfalar