Huobi Bitcoin Son Fiyatı
BTC $63878.69
-1.07%
Huobi Ethereum Son Fiyatı
ETH $3054.41
-1.46%
Huobi Avalanche Son Fiyatı
AVAX $35.76
1.88%
BNB Token Son Fiyatı
BNB $559.9
0.32%
Binance Kayıt Ol

Muhabbit

BITCOIN

Kosovalı Yetkililer, Kripto Para Madencilerine Göz Açtırmıyor!

Ülkedeki enerji sıkıntısı devam ediyor.

Clock
Paylaş
Kosovalı Yetkililer, Kripto Para Madencilerine Göz Açtırmıyor!

Kosova polisi, son zamanlarda kripto para madencilerine yönelik sergilediği tutumu güçlü bir şekilde devam ettiriyor. Özellikle yasa dışı olarak yapılan madencilik faaliyetlerine odaklanan yetkililer son olarak 300’den fazla madencilik makinesine el koydu. Atılan bu adımlara bakılacak olursa, Kosova, ülkedeki kripto para madencilerinin faaliyetlerine son vermek istiyor.

728×90 muhabbit - Kosovalı Yetkililer, Kripto Para Madencilerine Göz Açtırmıyor!300x250 muhabbit - Kosovalı Yetkililer, Kripto Para Madencilerine Göz Açtırmıyor!

Kosova polisinin resmi internet sitesi üzerinden 8 Ocak 2022 tarihinde yapılan açıklamada, Leposaviç bölgesinde 272 “Antminer” Bitcoin madencilik makinesi ve Priştine yakınlarında ise 39 maden makinesinin ele geçirildiği belirtildi.

95a6148c 0376 404a 8f80 150c43522e52 - Kosovalı Yetkililer, Kripto Para Madencilerine Göz Açtırmıyor!
Bitcoin

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada Ekonomi Bakanı Artane Rizvanolli, Kosova polisine verdiği desteği sosyal medya platformunda teşekkür içeren bir tweet ile gösterdi.

Enerji Sıkıntısı Devam Ediyor

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz aralık ayında Kosova, enerji krizi ve elektrik kesintileri nedeniyle 60 gün boyunca olağanüstü hal ilan etmişti. Ardından da Ekonomi Bakanlığı tarafından 5 Ocak tarihinde kripto para madenciliğine genel bir yasak getirildi. Bu adımların en büyük nedeni olarak ise Kosova’nın şu anda enerjisinin %40’ından fazlasını ithal etmesinden kaynaklanıyor.

Ülkede sık sık yaşanan enerji sıkıntısı nedeniyle son olarak Kasım 2021’in sonunda, elektrik şebekesi sistemi operatörü KOSTT, ülkenin kuzeyinde yer alan Mitrovica North, Zvecan, Zubin Potok ve Leposaviç bölgelerine artık ücretsiz elektrik sağlamayacağını duyurdu.

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Paylaş

İlgili Başlıklar

Bu sayfada yer alan ilgili başlıkların kısayol başlıklar ve ilgili sayfalar