Huobi Bitcoin Son Fiyatı
BTC $70910.09
2.16%
Huobi Ethereum Son Fiyatı
ETH $3570.64
1.64%
Huobi Avalanche Son Fiyatı
AVAX $54.71
0.83%
BNB Token Son Fiyatı
BNB $585.4
1.67%
Binance Kayıt Ol

Muhabbit

BLOCKCHAIN

Çin, Dijital Yuan Kullanımı İçin Kış Olimpiyatlarını Fırsat Olarak Görüyor!

Dijitalleşme hedefleri olan ülkeler toplu organizasyonları fırsat olarak görmeye başladı.

Clock
Paylaş
Çin, Dijital Yuan Kullanımı İçin Kış Olimpiyatlarını Fırsat Olarak Görüyor!

Çin, Pekin’de düzenlenecek olan Kış Olimpiyatları sırasında dijital yuan’ın kullanıma sunmayı planlıyor. Ülke böylece dijital yuan‘ın piyasaya sürülmesi ile, yabancı sporcuların ve seyircilerin dijital para birimini ilk kez kullanmalarını sağlayacak.

728×90 muhabbit - Çin, Dijital Yuan Kullanımı İçin Kış Olimpiyatlarını Fırsat Olarak Görüyor!300x250 muhabbit - Çin, Dijital Yuan Kullanımı İçin Kış Olimpiyatlarını Fırsat Olarak Görüyor!

Bank of China Ltd tarafından yapılan bir açıklamaya göre, olimpiyatlara gelen ziyaretçiler bir uygulama aracılığıyla veya dijital yuan depolayan fiziksel bir kart ile kullanım kolaylığı elde edebilecek. Bu uygulama ile Çin devleti, olimpiyatlarda kullanılmak üzere kullanıma sunulacak olan self servis makinelerde izleyicilere hizmet sunmuş olacak. Bunun yanında, belirli sporcular, e-cüzdan işlevi görecek ve yalnızca hizmetler veya mallar için ödeme yapmak için kullanılacak bileklik aracılığı ile dijital yuan tecrübesi yaşayacak.

Konu ile ilgili olarak Çin Merkez Bankası, Pekin’deki Olimpiyat Köyü’ndeki şubelerinden birinde büyük ekranda bir tanıtım videosunu oynatarak, dijital yuanın kullanımının kolaylığını herkese göstermek istiyor. Yapılan açıklamada ayrıca, Olimpiyat Köyü’ndeki marketler, kafeler ve oyun alanlarının yakınındaki tren istasyonlarında dijital yuan ile ödeme kabul edileceği belirtildi.

Pekin’deki Olimpiyat Köyü operasyon ekibinin yöneticisi Qu Songming, her ne kadar dijital yuanın kullanımı teşvik edilecek olsa da, başka ödeme yöntemlerinin de kullanılabileceğini dile getirdi.

Koronavirüs Katılımı Etkileyebilir

Çinli yetkililer, küresel bir izleyici kitlesini karşılamak ve dijital yuanın kullanımını sergilemek için Kış Olimpiyatları’nı kullanmayı umut etse de, kısa süre içinde başlayacak etkinliğe talep az gibi görünüyor. Çünkü tüm dünyada etkisini sürdüren COVID-19 tehdidi nedeniyle Çin, birçok yabancı seyircinin katılımını kısıtlamak zorunda kaldı. 

Bu durumun da hem sağlık hem de güvenlik endişelerini de beraberinde getireceği düşünülüyor. Dijital yuan‘ın kullanımı ve tanıtımının da olası yasaklar nedeniyle olumsuz etkileneceği söyleniyor. Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz yıl sonlarında ABD, Çin’in insan hakları sicili nedeniyle oyunlara diplomatik bir heyet göndermeyeceğini açıklamıştı. Bunun üzerine ise üç Cumhuriyetçi Senatör, casusluk ve veri güvenliği konusundaki endişeleri öne sürerek ABD Olimpiyat Komitesi’nden Amerikalı sporcuların dijital yuan kullanmasını yasaklamasını istemişti.

Bu gibi gelişmeler göz önüne alındığında, diğer yabancı sporcuların dijital yuan’ın kullanımına sıcak bakıp bakmayacağı şimdiden merak konusu olmuş durumda.

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Paylaş

İlgili Başlıklar

Bu sayfada yer alan ilgili başlıkların kısayol başlıklar ve ilgili sayfalar