Twitter Kullanıcıları Neden Mahkum İkilemini Kullanıyor?
Bildiğiniz gibi Twitter üzerinde yer alan bazı kripto para yatırımcıları, mahlaslarının yanında (3,3) gibi terimlere yer veriyor.
Bu terimlerin nereden geldiğini hiç düşündünüz mü?
Bu bilgiyi merak eden kişiler adına Fırat Soysal bir araştırma yapmış ve konuyu çözüme kavuşturmuş.
En Yararlı Durum (3,3)
Bu (3,3) teriminin ne anlama geldiğini öğrenebilmek için pek de yakın olmayan bir geçmişe göz atmamız gerekiyor. 1950’li yıllarda RAND çalışanları Merrill Flood ve Melvin Dresher tarafından şekillendirilmiş olan bi ikilem şu anlama geliyor:
Çapraz sorguya alınan iki mahkum, birbirlerini ele verdikleri durumda en az faydayı elde edeceklerdir (1,1). Bununla birlikte bu iki mahkum, en yüksek cezayı alacaktır.
Fakat ikisi de ağız birliğine gidip birbirlerini kollarlarsa en yüksek faydayı elde edip (3,3) en az cezayı alacaklardır.
Bu denklemi kendilerine göre düzenleyen bazı projelere yatırım yapan kişiler, Twitter mahlaslarına (3,3) gibi terimlere yer veriyor.
Bir görselle örnek vermek gerekirse, tokenların satışı gerçekleştirilirse (-3, -3) şeklinde bir durum ortaya çıkacak. Fakat tokenlar stake işlemine bırakılırsa (3,3) gibi bir durum ortaya çıkacak ve yatırımcılar en iyi koşulda yatırımlarını sağlayacak.
Yani bu kişilerin Twitter mahlaslarına (3,3) gibi ifadelere yer vermesi; “ben kripto paralarımı stake işlemine bırakıyorum, siz de benim yaptığımı yapın ve en yüksek faydayı elde edelim.” anlamına geliyor.
Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri
Muhabbit Market Cap için: Muhabbit Market Cap
Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.