Coinbase, Web3 Mobil DApp ve DeFi Tarayıcısını Tanıttı!
Amerika’nın en popüler kripto para borsalarından biri olan Coinbase, bazı kullanıcıları, yeni uygulamalarını test etmesi için seçti. Coinbase, seçilen kullanıcılar için Web3 alanına getirdiği yeni ürünler olan kripto para cüzdanı ve tarayıcısını kullanıma sundu.
Uygulama ile kullanıcılar, Uniswap ve OpenSea gibi Ethereum blok zincirinde çalışan merkeziyetsiz uygulamalara (DApp’ler) erişebilecek.
Coinbase’in ürün yönetimi direktörü Rishi Dean, 17 Mayıs 2022 tarihinde bir duyuru yaptı. Yapılan duyuruya göre seçilen kullanıcılar, NFT platformlarında ve merkeziyetsiz borsalarda (DEX) işlem yapabilecek.
Coinbase, çıkaracağı yeni mobil tarayıcısı ile kullanıcıların dApp’lere daha hızlı ve kolay şekilde erişmesini sağlayacak. Bununla birlikte Coinbase, merkeziyetsiz uygulamaların benimsenmesini artırmak için yeni bir kripto para cüzdanı çıkaracak.
Ancak Coinbase yeni çıkardığı cüzdanı non-custodial olacak şekilde tasarlamamış. Daha açıklayıcı olmak gerekirse; cüzdanın özel anahtarları şirket tarafından saklanıyor, aynı merkezi borsalarda kullanılan cüzdanlar gibi.
Web3 alanında böyle bir cüzdan tercih etmek ne kadar doğru tartışılır. Sonuç olarak merkeziyetsizliğin felsefesine uymayan bir ürün. Ancak bazı kullanıcılar, bu tarz cüzdanları da tercih etmek isteyebilir çünkü cüzdanla ilgili bir sorun yaşandığında ulaşabileceği bir kurum veya bir çağrı merkezi var. Kimi insanlar için bu tarz cüzdanlar daha güvenli.
Örnek vermek gerekirse Metamask, non-custodial bir cüzdandır. Metamask ile ilgili bir sorun yaşadığınızda ulaşabileceğiniz bir kişi veya kurum yok çünkü cüzdanın bütün her şeyinden siz sorumlu tutulursunuz.
Coinbase, Web3 ekosistemine şimdiden hazırlıklarını yapmaya başladı. Farklı borsalardan aynı hamleleri yakın zamanda görmeye başlayabiliriz.
Kripto para borsası, cüzdan ve dApp işlevselliği artırmak için göndericilerin ve alıcıların gizliliğini koruyan çok taraflı hesaplama (MPC) teknolojisini kullanıyor.
Dean, cüzdanların bu kadar merkeziyetsiz olmaması gerektiğini savunuyor ve daha güvenli olduğunu savunuyor. Dean sözlerine şu şekilde devam etti:
“Cüzdanınıza olan erişiminizi kaybetseniz bile fonlarınız hala güvende olduğundan emin olabilirsiniz. Coinbase’in canlı desteği sayesinde birçok kullanıcının cüzdanını kurtarabiliyoruz. “
Coinbase yeni ürünleriyle kullanıcıların kripto para piyasasına ve DeFi tarafını daha kolay benimseyebileceğini düşünüyor. Kripto para borsası Coinbase, yaklaşık 90 milyon kayıtlı kullanıcıya sahip.
Coinbase NFT Platformunu Başlattı!
Coinbase cüzdan ve tarayıcı ürününü sunmadan önce yaklaşık 2 hafta önce 4 Mayıs 2022 tarihinde NFT platformunu hayata geçirdi. Platform üzerinde ilk gün sadece 150 işlem yapıldı. 150 işlemde 75.000 dolarlık satış hacmine ulaşan Coinbase’in kötü bir başlangıç yaptığını söyleyebiliriz.
Opensea, NFT platformları arasında en fazla hacme sahip olan pazar yeridir. Opensea, Solana ağını desteklemeye başladı ve Solana NFT’lerinin hacmi de Opensea’ye kaydı. Önümüzdeki yıllarda Opensea liderliğini NFT alanında koruyor olacak gibi görünüyor.
Coinbase’in ilk çeyrek kazanç raporunu incelediğimizde, borsa, geçen yıl halka açıldığından bu yana ilk net zararını yayımlaydı. Coinbase’in geliri, 2021 yılının ilk çeyreğinden 2022’nin ilk çeyreğine yıllık 1,6 milyar dolardan 1,1 milyar dolara geriledi. Borsa, yaklaşık %27’lik bir kayıp yaşamış oldu. Son olarak Coinbase’in aylık kullanıcı sayısı, 2021’in son çeyreğinde 11,4 milyon iken 2022’nin ilk çeyreğinde 9,2 milyon olduğu açıklandı.
Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri
Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.