OFAC, Fidye Yazılımı Saldırısı İddiası İle İranlı İki Şirkete Yaptırım Uyguladı!
Amerika Birleşik Devletleri Hazine Dış Varlıkları Kontrol Ofisi (OFAC) kısa süre önce yaptığı açıklamada, İran’ın İslam Devrim Muhafızları’na (IRGC) bağlı bir fidye yazılımı grubuyla ilişkili iki şirkete yaptırım uyguladı. OFAC ayrıca, bu şirketlere ait Bitcoin cüzdan adreslerini de engelledi.
Konu ile ilgili olarak yayımlanan rapora göre, hükümetin yaptırım listesine eklenen kişi ve kuruluşlar, en az 2020’den bu yana ABD merkezli bir dizi şirket ve kuruluşu hedef alan koordineli fidye yazılımı saldırılarına katıldı. OFAC’ın yaptırım listesine alması ile birlikte, Amerikan vatandaşları ve şirketleri bundan böyle belirtilen şirketler ile etkileşime giremeyecekler.
Bilindiği üzere fidye yazılımı saldırısı, bilgisayar korsanlarının yazılım açıklarından yararlanarak bir bilgisayarı veya ağı uzaktan ele geçirdiği ve ardından erişimin kilidini açmak için ödeme talep ettiği bir saldırı türüdür. Son dönemlerde bu saldırıları gerçekleştirenler almak istedikleri ödemeleri, izlenmesi diğer dijital ödeme yöntemlerinden daha zor olabilen kripto para birimleri olarak talep ediyor.
Hazine yetkilileri; İranlı grubun Amerikan hedefleri arasında bir çocuk hastanesi, New Jersey’de bir şehir, kırsal bir elektrik şirketi ve bir dizi başka işletme olduğunu iddia ediyor. Saldırganların, Najee Technology Hooshmand Fater LLC ve Afkar System Yazd Company’nin çalışanları veya ortakları olduğu belirtiliyor.
OFAC yaptırımlarının yanında, Hazine ayrıca üç kişinin ABD New Jersey Bölgesi Savcılığı tarafından fidye yazılımı saldırısıyla bağlantılı olarak suçlandığı belirtiliyor. New Jersey eyaleti, bu kişilere bağlı bilgiler için 10 milyon dolara kadar ödül vereceğini de açıkladı.
Kripto Para Alanı İncelenmeye Devam Ediyor
Yaptırımlar ile ilgili atılan bu adım, Hazine’nin ağustos ayındaki yaptırım listesine kripto para fonlarının hareketini gizlemek için tasarlanmış olan Tornado Cash‘i ekleme kararının ardından geliyor.
Hazine, Tornado Cash’in öncelikle çalıntı kripto para fonları da dahil olmak üzere kara para aklamak için kullanıldığını iddia ediyor. Ancak, diğer merkezi olmayan uygulamalar gibi, Tornado Cash de programlanmış bir akıllı sözleşme aracılığıyla özerk bir şekilde çalışıyor. Yani, insanlar veya bir şirket tarafından işletilmediği için merkeziyetsiz bir şekilde çalışıyor.
Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri
Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri
Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz