Muhabbit

Kripto Paralar, Afrika’nın Gözde Yatırım Aracı Oldu!

Afrika’daki kripto para benimsenme oranı her geçen gün artmaya devam ediyor.

Afrika'da

Önde gelen kripto para borsası KuCoin’in tarafından yayımlanan bir raporda, Afrika’daki kripto para benimsenme oranının 2022 yılında yaklaşık olarak %2.500 arttığı belirtildi.

Bu devasa büyüme oranı, bölgenin, küresel anlamda meydana gelen kripto para hacimlerinin yaklaşık olarak %2,8′ini oluşturduğunu gösteriyor.

KuCoin CEO’su Johnny Lyu, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, Afrika’daki kripto para benimsenmesinin her geçen yıl katlanarak artmaya devam edeceğini dile getirdi. Lyu ayrıca şu ifadelere yer verdi:

“Afrika ülkeleri, Amerika Birleşik Devletleri gibi en büyük bölgelerden bile daha iyi performans gösteren, dünyadaki en yüksek kripto para benimseme oranına sahip.”

Büyüme oranları ile ilgili olarak ise Lyu, şu ifadelere yer verdi:

“Bu büyüme oranı, hem yerel politika yapıcılara hem de ayrı yetkililerin kripto para birimleri konusundaki duruşlarına bağlı olabilir. Yine de, Afrika’da dijital para için umut vaat eden bir geleceğin kaçınılmaz olduğuna inanıyorum.”

Bunun yanında bir açıklama da Bitcoin Senegal’in kurucusu Nourou tarafından yapıldı. Nourou, Bitcoin‘in benimsenmesi ile ilgili olumlu gelişmelerin önümüzdeki yıllarda devam edeceğini dile getiriyor.

“Kıtada arabaların, cep telefonlarının ve tüketici elektroniğinin nasıl hareket ettiğine bir bakın. Afrika, yıldırım hızında ilerlemenin ve benimsemenin yaygın olduğu bir kıtadır.”

Düşük İşlem Ücretleri Kripto Paralara Yönelmeyi Sağlıyor

Rapor ayrıntılarında, Afrikalılar tarafından yapılan kripto para işlemlerinin %88,5‘inden fazlasının sınır ötesi transferler olduğu belirtiliyor.

Buna neden olarak ise bölgede yapılan transfer işlemlerinde, kullanıcıların banka yerine kripto para birimlerini tercih etmesi gösteriliyor. Çünkü, kripto paralar ile yapılan transferlerdeki düşük işlem ücretleri bankaların yanında oldukça avantajlı görülüyor.  

Lyu için Afrika, artan enflasyon, yüksek işsizlik oranları, banka hizmetlerine zayıf erişim ve uluslararası ödemeler için avantajlı ücretler kombinasyonu, kripto para benimsenmesine elverişli bir ortam yaratıyor.

“Bölgenin yaşadığı mali sorunlar, insanları kendilerine şu anda sahip olmadıkları ekonomik özgürlüğün bir kısmını verebilecek yeni araçlar ve teknolojiler aramaya zorluyor.”

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version