Animoca Brands Kurucusu, Satın Aldıkları Stüdyolar Hakkında Konuştu
Animoca Brands blok zinciri oyunlarına ve NFT startup projelerine öncülük ediyor. Şirket, 2022 yılı başından beri 3 adet oyun şirketi satın aldı.
Animoca Brands satın aldığı şirketlere yatırım yaparken kendisi de blok zinciri oyunları çıkarıyor. Ethereum tabanlı metaverse projesi The Sandbox’un tutulmasından sonra birçok projeye daha imza atmaya devam etti.
Şirket, 2022 yılında oyun geliştirme stüdyoları Eden Games, Darewise Entertainmentve Grease Monkey Games’i satın aldı ve daha fazlasını da satın alabilir.
Animoca Brands Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Yat Siu yaptığı bir açıklamada şunları söyledi:
“Satın alma işlemlerimiz sona ermedi. İçerisinde olmadığımız farklı oyun alanlarından şirketler almaya devam edeceğiz.”
Eden ve Grease Monkey şirketlerinin ikisi de Animoca‘nın mevcut REVV token ekosistemine uyumlu yarış oyunlarına odaklanmış durumda. Eden, Ethereum için bir yan zincir ölçeklendirme çözümü olan Polygon üzerinde REVV Racing ve MotoGP Ignition ekosisteme uyum sağlıyor.
Grease Monkey’in çıkacak Torque Drift 2 oyunu da REVV ekosistemine entegre edilecek.
Eden Games, 1998 yılında kuruldu. Şirket, Need for Speed ve Test Drive serilerini geliştiren deneyimli bir stüdyodur. Ayrıca lisanslı bir Formula One mobil oyunu da bulunuyor. Eden, bilgisayar yarış oyunlarındaki zengin deneyimini son yıllarda daha çok mobil oyunlarına yönlendiriyor.
Siu, gelecekte blok zinciri oyunlarının kalitesinin de çok yükseleceğine inanıyor. Siu, Angry Birds gibi bir oyunun daha sonra çok daha büyük kalite içerikler ürettiğini dile getiriyor. Ancak oyun geliştirirken donanım gücünün yetişmesini beklememek gerektiğini vurguluyor. Siu konu hakkında şunları söyledi:
“Daha iyi oyunlar için donanım gücünü çok daha fazla güçlendirebiliriz. Bu stüdyoları bir üne kavuşturacağız ve blok zinciri üzerinde çok kaliteli oyunlar inşa edeceğiz.”
Darewise ise eski Ubisoft geliştiricileri tarafından kurulan bir Fransız startup projesidir. Şirketin ilk projesi çok oyunculu çevrim içi rol yapma oyunu (MMORPG) Life Beyond, oyunu içerisindeki eşyalar için NFT’leri kullanacak.
Siu, “Animoca’nın NFT destekli oyunlarda oyun yelpazesini genişletmek istediğini” söyledi. Firma şu anda birinci şahıs atıcılar (FPS) ve Japon rol yapma oyunları (JRPG) türü üzerine şirketler arayışına odaklanmış durumda.
Animoca Brands oyun ortaklığı yerine neden oyun stüdyolarını alıyor?
Siu’ya sorulan “Oyun yayıncılık anlaşması neden yapmıyorsunuz?” sorusuna Yönetim Kurulu Başkanı şu şekilde cevap verdi:
“Animoca, hala nispeten yeni olan ve deneysel iş modellerine dayanan Web3 oyunlarının piyasaya sürülmesindeki risk ve sorumluluğa destek olmak istiyor.”
Animoca daha önce de Sky Mavis ve the Axie Infinity gibi ekosistemlere büyüme aşamasında destek verdi. 2022 Mart ayındaki 622 milyon dolarlık hacklenmeden sonra şirket, stüdyoya daha fazla destek verdi.
Siu satın aldıkları stüdyolar hakkında şu şekilde bir yorum yaptı:
“Bu işlere neredeyse 4 yıl önce başladık. İnsanların ve stüdyoların bu sektörde ilerlemesini sağlarken, yapılan bir hatanın artık onların sorumluluğu dahilinde olmadığını anladık. Bu artık bizim sorumluğumuz.”
“Ayrıca bir proje şu an işe yaramasa bile çalışmasını devam ettirerek zamanla işe yarar hale getirmek de bizim sorumluluğumuz.”
Daha fazla Metaverse haberleri için: Metaverse Haberleri
Daha fazla NFT Haberleri için: NFT haberleri
Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.