Muhabbit

Ark Invest: Ethereum Piyasa Değeri 2030’da 20 Trilyon Dolar Olacak!

Amerikalı milyarder ve blockchain ekosisteminin tanınan ismi Catherine Duddy Wood’a ait olan Ark Invest, gelecek için tahminlerde bulundu.

2030 tahmini

Ark Invest

Ark Invest’e ait yeni yayımlanan raporunda Ethereum ve Bitcoin’in gelecekteki piyasa değerleri tahmin ediliyor. Rapora göre 2030 yılında Ethereum piyasa değeri 20 trilyon dolara ulaşacakken, Bitcoin fiyatı ise 1 milyon doları aşacak. Ark Invest, öngörüsüne temel olarak TradFi verilerini gösteriyor.

İlginizi çekebilir: Bitcoin vs Ethereum: Aradaki Fark Nedir?

Ethereum Büyümeye Devam Edecek

Blockchain ekosisteminin yakından tanıdığı Amerikalı yatırımcı Catherine Duddy Wood’a ait olan Ark Invest, Ethereum ve Bitcoin’in önümüzdeki 10 yılda nerelere gelebileceği hakkında bir tahminde bulundu. Ark Invest’e göre Ethereum’un değeri 170-180 bin dolar civarı bir değere sahip olacak.

Kripto para ekosistemine zamanla ulus devletlerin iştirak edeceğini öngören Ark Invest, raporunda Bitcoin için ise şu tahminde bulunuluyor:

Bitcoin, devletler tarafından yasal hale getirilecek. Bu da Bitcoin’de önemli bir ölçeklenme ve büyüme yaratacak. 2030 yılında Bitcoin’in 1 milyon doları aşması muhtemel.

Ark Invest, Amerika merkezli bir teknoloji ve varlık yönetimi firması. Firmanın şu anda yönetimini yaptığı toplam varlık ise 12.43 milyar dolar değerinde.

Big Ideas 2022 (Büyük Fikirler 2022) başlıklı raporda Ark Invest, Ethereum ağının son yıllardaki hızlı büyümesini verimlilik ile açıklıyor. Son 2 yılda gerçekleşen Ethereum’daki ölçeklenmenin ise büyük oranda DeFi (merkeziyetsiz finans) kaynaklı olduğunu söylüyor.

İlginizi çekebilir: DeFi Nedir?

DeFi, aracılık ücretlerini minimize ederken daha fazla verimlilik, şeffaflık ve finansal hizmetler sunabiliyor. Bu özellikleri sayesinde DeFi gelecekte daha da ilgi çekecek.

Ark Invest raporunda, Ethereum’daki akıllı sözleşmelerin ve merkezi olmayan uygulamaların (dApp) geleneksel finans için önemli bir alternatif olduğunu vurguluyor. Bankacılık, borç ve takas, varlık yönetimi, sigortacılık gibi işlevler Ark Invest’e göre Ethereum tabanlı akıllı kontratlarla gelecekte daha da verimli olarak uygulanabilecek.

Bitcoin ve Bitcoin Madenciliği

Bitcoin için ise raporda nokta atışı yapılıyor. 2030 yılında Bitcoin değerinin tam olarak 1,36 milyon dolar edeceği ve piyasa değerinin ise 28,5 trilyon dolar olacağı öngörülmüş. Bu sonuca ulaşabilmek için ise Ark Invest, Bitcoin’e ait 8 ana kullanım parametresinin göz önünde bulundurulduğunu ifade ediyor.

Raporda Bitcoin madenciliğine de değiniliyor ve madenciliğin de zamanla gelişeceği söyleniyor. Global ölçekteki kaygı zamanla, Bitcoin madenciliğini yeşil enerji kullanımına yöneltecek ve Ark Invest’e göre bu konu gelecekte bugünkü kadar çok konuşulmayacak.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version