Muhabbit

Avalanche AVAX Fiyat Analizi 13.04.2022

Fiyat analizi yazı dizimizin bugünkü bölümünde Avalanche’ı inceliyoruz. Avalanche grafiğindeki teknik göstergeler ve olası hareketler.

Avalanche Fiyat Analizi 2

Herkese selamlar, bugünkü fiyat analizi serimizde hepimizin yakından takip ettiği Avalanche yani AVAX’ı inceleyeceğim. Sık sık teknik incelemesini yaptığımız Avalanche grafiğinde son gelişmeleri değerlendireceğim. Bildiğiniz gibi son AVAX fiyat analizimi 10 Nisan 2022 tarihinde hazırladım. Hazırsanız grafiğimizin son durumuna değinelim ve güncel fiyat analizi üzerinde setup kuralım.

AVAX Fiyat 13 Nisan 2022

Avalanche fiyat grafiğine baktığımız zaman şu an 77,45 dolar seviyesinde işlem görmekte. Daha önceki fiyat analizlerimde trend çizgilerinin önemini sıklıkla anlattım. Yükselen trend çizgisini kıran AVAX %25 oranında düşüş yaşadı. Fiyat açısından oldukça önemli olan trend çizgilerini takip etmeye devam edeceğiz. Analiz kısmında hazırladığım grafik bu nedenle oldukça önemli olacaktır. Sizleri çok fazla bekletmeden AVAX grafiğimizi analiz başlığı altında teknik olarak incelemeye başlayalım.

Avalanche AVAX fiyat grafiği 13.04.2022. 4 Saatlik grafik, veriler Binance borsasından alınmıştır.

AVAX Grafik 13 Nisan 2022

Avalanche AVAX fiyat grafiği 13.04.2022. 1 Saatlik grafik, veriler Binance borsasından alınmıştır.

Güncel grafiğimizi 1 saatlik zaman diliminde inceleyeceğim. TradingView aracılığıyla hazırladığım grafik, Binance borsasının sağladığı AVAX/USDT paritesine aittir. Grafik üzerinde destek, direnç ve düşen trend çizgisi bulunmaktadır. Fiyatın, düşen trend çizgisinden aldığı tepkiler beyaz ok işaretleri ile belirtilmiştir. Ayrıca grafiğimizin alt kısmında RSI (Relative Strength Index) Göreceli Güç Endeksi bulunmakta.

AVAX Analiz 13 Nisan 2022

Mor alanlar her zaman olduğu gibi destek ve direnç bölgelerini belirtmektedir. Grafiğimize baktığımız zaman 4 temaslı güvenilir bir trend çizgisi bizi karşılamakta. Trend çizgilerine yapılan temaslar kadar temaslar arasındaki mesafe de oldukça önemlidir. AVAX grafiğine baktığımız zaman düşen trend çizgisi oldukça güvenilir olarak kabul edilebilir.

Düşen trend çizgisi fiyat açısından olumlu karşılanmaz. Fakat düşen trend çizgisinin kırılması durumunda yükseliş yönlü fiyat hareketi beklenir. Şu an 77 dolar destek seviyesinin üzerinde işlem gören AVAX düşen trend çizgisini tekrar test etmek isteyebilir.

Düşen trend çizgisinin tekrar test edilmesi durumunda yakından takip edilmeli. Şu an bulunduğumuz seviyeden düşen trend çizgisine kadar bir yükseliş görmemiz durumunda 80 dolar seviyesi, düşen trend ve yatay direnç bölgesi kesişimi olması nedeniyle oldukça önemli olacaktır. Bu seviyenin aşılması durumunda 80 dolar seviyesinde bulunan direnç bölgesinin artık destek bölgesi olarak bizlere yardımcı olması beklenir.

AVAX Yorum 13 Nisan 2022

Yukarıda belirttiğim gibi düşen trend çizgisini yakından takip edeceğim. Kırılması durumunda yükseliş yönlü fiyat hareketi beklentim olacaktır. Bu nedenle grafiğimize alarm kurarak takip etmek mantıklı olacaktır.

AVAX için güncel değerlendirmem bu şekildeydi. Grafiğimizde gelişmeler olduğu takdirde güncelleyeceğim.

Daha fazla AVAX analizi, haberi ve diğer kullanıcıların yorumu için telegram kanalımıza katılabilirsiniz.

Ayrıca TradingView üzerinde AVAX/USDT hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz.

Daha fazla analiz için; Analiz Haberleri

UYARI: Yukarıda verilen fiyat, analiz ve grafikler yatırım tavsiyesi değildir. Kripto para yatırımları oldukça yüksek risk içermektedir. Yatırım yapacak veya yapmayı düşünen kişilerin kendi araştırmalarını yapmaları gerekmektedir.

Son Yazılar

Exit mobile version