Muhabbit

Avustralyalı Kripto Para Yatırımcılarının, Dolandırıcılar İle Savaşı Devam Ediyor!

Yatırımcılar, 2022 yılında dolandırıcılara milyonlarca dolar para kaptırdı.

Avustralyalı kripto para yatırımcıları, dolandırıcılık faaliyetleri nedeniyle son dönemlerde kötü günler geçiriyor. Yayımlanan bir rapora göre 2022 yılında yatırımcılar, dolandırıcılara şu ana kadar 242,5 milyon Avustralya doları (AUD) kaptırdı.  

2022 yılının ocak-temmuz ayları arasında, her türden dolandırıcılık nedeniyle kaybedilen tüm fonların çoğu, klasik ponzi şemalarından kripto para dolandırıcılığına kadar uzanan yatırım dolandırıcılıkları oldu.

Bu yıl itibarıyla ulaşılan bu miktar, 2021 yılının tamamından yaklaşık olarak %36 daha yüksek oldu. Böylece, Avustralyalılar yıl içinde yatırım dolandırıcılıklarından 178,2 milyon AUD kaybetti.

Avustralya Yayın Kurumu’nun (ABC) 8 Eylül tarihinde yayımladığı bir raporda, savunma gruplarının, bankaların çevrim içi para transfer edildiğinde alıcının adının hesap adıyla eşleştiğini kontrol etmesini gerektiren kurallar için bastırdığı belirtiliyor.

Tüketici Eylem Hukuk Merkezi CEO’su Gerard Brody, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Temel reform, dolandırıcılık kayıpları söz konusu olduğunda bu yükümlülüğü bireysel tüketicilerden bankalara kaydırmaktır. Bankalar sizden hesap adını soruyorlar ama gerçekten kontrol etmiyorlar. Çünkü bankalar, müşterilerin bir BSB’ye ekli adı ve hesap numarasını görmelerini sağlayan isteğe bağlı PayID teknolojisini daha fazla müşterinin kullanmasını istiyor.”

Brody ayrıca, tüketicilerin dolandırılmasını önlemekten yalnızca sorumlu olmaya zorlayan isteğe bağlı sistemin işe yaramadığının açık olduğunu söyledi.

Avustralyalı yetkililer; kripto para dolandırıcılıklarında, hack olaylarında ve genel pazardaki gerilemede bir artış karşısında kripto para alanı üzerindeki incelemeyi hızlandırmış gibi görünüyor. Hatırlanacağı üzere 11 Eylül 2022’de Avustralya Menkul Kıymetler ve Yatırımlar Komisyonu (ASIC) başkanı Sean Hughes, yatırımcılara kripto varlıklarına yatırım yapmanın bir tür “aşırı risk alma” olduğunu anlamaları gerektiğini ifade etmişti.

ASIC yetkilisi Sean Hughes, Governance Institute konferansında yaptığı açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verdi:

“Pazara giren tüketicilere mesajlarımızda çok açık ve net olmak istiyoruz. Kripto varlıklarının oldukça değişken doğası gereği riskli ve karmaşık olduğunu düşünüyoruz.”

Kripto Para Faaliyetleri İnceleniyor

Ağustos ayında, Avustralya Federal Polisi, daha önce kripto paraları teknolojiyi çevreleyen suç faaliyetlerindeki artış nedeniyle “ortaya çıkan bir tehdit” olarak adlandırdıktan sonra, kripto paralar ile ilgili işlemleri izlemek için özel bir ekip kurdu. Yine aynı dönemde Avustralya İşçiler Birliği, kripto para düzenlemesi konusundaki tutumuna dair açıklama yaptı.

Ayrıca kripto borsası Binance Australia da ağustos ayında, finansal kripto para suçlarına karşı en savunmasız görünen kişileri korumak için yeni kullanıcıların işe alım süreçlerini sıkılaştırdıklarını duyurdu.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz

Son Yazılar

Exit mobile version