Muhabbit

Binance Güney Kore’de Won Paritelerinin İşlemlerini Durduruyor

Küresel kripto para borsası Binance, Güney Kore’den çekiliyor mu?

Binance&kore Muhabbit

Binance&kore Muhabbit

Küresel kripto para borsası Binance, Güney Kore Won’u ile olan paritelerini ve ödeme seçeneklerini yürürlükten kaldırıyor. Bununla birlikte Binance, Güney Kore dil desteğinin de kaldırılacağını ifade etti.

Binance, geçtiğimiz yıl Güney Kore’deki kolu Binance Kore’yi düşük ticaret hacmi nedeniyle sonlandırmak istediğini açıklamıştı. 2021 yılı Ocak ayının sonuna kadar da faaliyetlerini durdurma kararı almıştı.

Küresel kripto para borsası Binance bugün (13 Ağustos 2021) yaptığı açıklamada, P2P tüccar uygulamalarının ve Korece dil desteğinin durdurulması da dahil olmak üzere Güney Kore’deki ürün tekliflerinde değişiklik yaptığını duyurdu.

Won ile yapılan pariteler bugün Türkiye saati ile 14:00’da kaldırılacak. Bununla birlikte kullanıcılara tüm işlemleri tamamlamaları ve ilgili reklamları kaldırmaları için 13:00’a kadar müddet verildi.

Binance Güney Kore’den Tamamen Çekiliyor Mu?

Binance CEO’su Changpeng Zhao’nun da daha önceki açıklamalarında belirttiği gibi Binance, düzenleyici konumlandırmasında inisiyatif alma girişiminin bir parçası olarak yerel düzenlemelere proaktif olarak uymayı planlamakta.

Güney Kore Binance’i “kayıt dışı ve lisanssız” olduğu gerekçesiyle uyaran bölgeler arasında yer almıyor. Bilindiği üzere Binance uyarı aldığı bölgelerin bazılarından çekilme kararı almıştı. Avrupa bölgesinde üç ülkedeki kripto para türev işlemlerini sınırlandırmıştı. Bununla birlikte Hong Kong’ta da aynı kripto para türev işlemlerini sınırlandırma kararı almıştı.

Ancak Güney Kore’deki düzenleyici birimlerin keskin kararlar almadığı belirtiliyor. Bu belirsizlik ortamı Binance’in “Won ile paritelerinin işlemlerinin durdurulması, dil desteğinin kaldırılması gibi” kararlar almasının altında yatan sebep olabilir.

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version