Muhabbit

Binance Likidite Madenciliği ve DeFi ile Uniswap’a Rakip oluyor!

Kripto para borsası, Liquid Swap hizmetini başlatıyor!

Binance

Kripto para borsası devi Binance, en son teklifi olan Binance Liquid Swap isimli otomatik bir piyasa yapıcı ile DeFi tarzı ürünlerin dünyasını daha derinden araştırmaya başladı.

Doğrudan Uniswap ve benzerlerini hedef alan Şirket, kullanıcıların token yatırarak likidite sağlamasına izin veren bir AMM likidite havuzu başlatacak. Tıpkı dünyanın en popüler merkezi olmayan borsası gibi, Binance Liquid Swap da, kullanıcıların havuz işlem ücretlerinde bir kesintiyle beraber faiz kazanmalarını sağlayacak.

Bu, merkezi bir borsadaki ilk AMM havuz ürünü olarak görünmekte. Ayrıca bu ürün, Binance.com borsasına entegre edilerek, kullanıcıların ödül kazanmak için cüzdanlarında token biriktirmelerine olanak tanır.

AMM, duyuruya göre daha istikrarlı fiyatlar ve daha düşük işlem sağlamak için bir sipariş defteri yerine bir fiyatlandırma modülü kullanacaktır. Şirket, kendi tokenları için likiditeye öncelik veriyor. Bu nedenle lansmanda sunulan ilk havuzlar USDT / BUSD, BUSD / DAI ve USDT / DAI olacak.

Kazançlar, karşılık gelen 7 günlük yıllık yüzde getiri ve ilgili havuzlardaki varlıklara dönüştürülen getiriler ile tahakkuk edilecektir. İşlem ücretleri ve fiyatları, likidite havuzlarındaki varlık sayısına göre belirlenecektir.

Binance CEO’sunun Düşüncesi

Şirketin CEO’su Changpeng Zhao, yeni ürünlerin daha fazla hacim ve katılımcı çekeceğini düşündüğünü söyledi.

DeFi pazarının büyümesini daha da ileriye götürmeyi ve kullanıcılarımızı Şirketimiz tarafından sağlanan güvenilirlik, emniyet ve güvenlik ile merkezi bir AMM havuzu aracılığı ile daha fazla kazanç gücü ve daha kolay likidite ile güçlendirmeyi umuyoruz.

Şu anda dünyanın en popüler token takas protokolü olan Uniswap, Uniswap.info’ya göre 1.8 milyar $’ın üzerinde likiditeye sahip olan merkezi olmayan bir borsadır.

Binance Liquid Swap, şirketin bir hafta içinde yaptığı ikinci DeFi girişimi. 1 Eylül’de kripto borsası, mevcut Binance Chain ile birlikte çalışabilen yeni bir Ethereum akıllı sözleşme uyumlu blockchain olan “Binance Smart Chain”in piyasaya sürülmesi ile Ethereum’a bir rakip oldu.

Şirket, blockchaininin 1 sent kadar ucuz olan düşük maliyetli işlem ücretleri ile DeFi için optimize edildiğini söyledi. Ağ, her 3 saniyede bir blok üretebilir ve BNB tokeni ile staking hizmeti sunar.

Son Yazılar

Exit mobile version