Muhabbit

Bitcoin vadeli işlemlerindeki açık pozisyonlar, 38 milyar dolarla yeni bir zirveye ulaştı

Bitcoin vadeli işlemlerine yönelik merkezi borsalardaki (CEX) açık pozisyonlar, 38 milyar dolarlık yeni bir rekor seviyeye ulaştı. Bu, piyasa değeri açısından en büyük kripto para olan Bitcoin’in etrafındaki ticaret faaliyetinin arttığını gösteriyor.

CoinGlass’a göre, bugün Bitcoin vadeli işlemlerine yönelik toplam açık pozisyon, 38 milyar dolarlık bir rekor seviyeye ulaştı. Bu, 2024’ün başından bu yana günlük açık pozisyonların %100’den fazla arttığı 1 Ocak’tan bu yana gerçekleşen bir yükselişe işaret ediyor. Bitcoin’in fiyatı yılbaşından bugüne %66 artarak 70.000 dolara yükseldi.

Bitcoin ve Ethereum vadeli işlemlerindeki artışların arkasındaki dinamikler

Açık pozisyon, borsalardaki tüm ödenmemiş Bitcoin vadeli işlem sözleşmelerinin toplam değerinin bir göstergesidir. Bu, belirli bir varlık etrafında artan piyasa aktivitesini ve trader duyarlılığını yansıtır.

Son aylarda, BlackRock gibi firmaların Bitcoin spot borsa yatırım fonlarını (ETF’leri) piyasaya sürmesi, piyasa duyarlılığını etkiledi ve Bitcoin spot ETF’lerine 12 milyar doların üzerinde net girişle sonuçlandı.

Öte yandan, Ethereum vadeli işlemlerindeki toplam açık pozisyon da neredeyse %90 artarak 13,8 milyar dolara ulaştı. Ether’in (ETH) işlem fiyatı ise yılbaşından bu yana %53’ten fazla artarak 3.500 dolara yükseldi.

The Block‘un veri kontrol paneline göre, mevcut açık pozisyon rakamı, mart ayında çeşitli borsalarda Bitcoin vadeli işlemlerinin aylık hacmiyle Mayıs 2021’den bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.

Son Yazılar

Exit mobile version