Muhabbit

Blockchain Geliştirme Platformu Alchemy, Yatırımcı Oluyor!

Blockchain hizmetleri sunan büyük firma Alchemy, bundan böyle yatırımcı olarak da karşımıza çıkacak.

Toplamda 3,5 milyar dolar değerlemesi olan ve blockchain altyapı hizmetleri sunan Alchemy, resmi blog sayfasında yaptığı paylaşım ile Web 3.0 geliştirmesi yapan firmalara yatırım yapacağını duyurdu.

İlginizi çekebilir: Blockchain Nedir?

Alchemy Ventures

Yeni duyurulan (10.12.2021) Alchemy Ventures, bir dizi Alchemy yatırımcısının ortaklığından oluşuyor. Büyük bir ekosistem oluşturacak olan Alchemy Ventures, yatırım yaptığı projelere A16z, Pantera Capital, Coatue, Addition Ventures, Dreamers Inc ve The Chainsmokers gibi oluşumlara da erişim fırsatı sağlayacak.

İfade edilene göre kurulacak olan fonun hedefi yalnızca sermaye aktarımı yapmak ve kar amacı gütmekten ziyade, Web 3.0 geliştiricilerinin stratejik ortaklara erişimi ile teknolojinin daha hızlı şekilde kullanıma sunulacak hale gelmesini sağlamak.

Alchemy’nin, Alchemy Ventures duyurusunu yapmadan önce tüm hazırlıkları tamamlayarak fonu inşa ettiği görülüyor. Alchemy Ventures; halihazırda FTX, Matter Labs, Arbitrum ve Genies gibi kuruluşlarla iş birliği halinde.

Paylaşılan blog yazısında şu ifadelere yer veriliyor:

OpenSea, Dapper Labs ve 0x gibi şirketler için en başından beri oradaydık. Bu gibi büyük projeler şu anda ekosistemdeki en çok kullanılan uygulamalar oldular. Blockchain üzerinde inşa edilen erken aşama projeler için en doğru ihtiyaçların neler olduğunu bilebilecek bir anlayışa sahibiz.

Alchemy Şirketi Hakkında

Kuruluşundan 3 yıl sonra 2020 yılında halka arzı yapılan Alchemy; 3,5 milyar dolar değerlemeye sahip. Milyarlarca dolar değerindeki işlemlerin yapıldığı blockchain ve DeFi gibi alanlarda altyapı ve geliştirme hizmetleri sunuyor. Özellikle 2021 yılındaki NFT patlaması sonrası, Alchemy odağını bu yöne de çevirdi ve OpenSea başta olmak üzere birçok NFT projesine hizmet sağlıyor.

İlginizi çekebilir: OpenSea Nedir?

Alchemy Ventures; kuruluşu ile ise bundan böyle yalnızca projelere altyapı hizmeti sunmakla kalmayacak, Web 3.0 odaklı umut vadeden projelere erken aşamada yatırım yaparak büyümelerini hızlandıracak. Alchemy, erken aşama yatırımlardan elde edilecek gelirin ise sürdürülebilirlik maksadı ile tekrar blockchain ekosistemine aktarılacağını ifade ediyor.

Daha fazla Blockchain Haberleri için: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version