Muhabbit

Cathie Wood, Coinbase hisselerini neden sattıklarını açıkladı

Ark Invest’in Kurucusu ve CEO”su Cathie Wood, bugün sosyal medya platformu Reddit’te düzenlenen AMA (Bana Her Şeyi Sor) etkinliğine davetliydi. Bir kullanıcının sorusu üzerine Coinbase hisselerinin satılmasının nedenlerini açıkladı.

Dumping değil, aktif portföy yönetimi

Wood, Ark Invest’in Coinbase hisselerini satışının aktif portföy yönetiminin bir parçası olduğunu belirtti. “Biz dumping yapmıyoruz. Aktif yönetimin özü budur” dedi. Yani, Ark Invest’in satışlarını, fiyatları manipüle etmek ya da zarar etmek amacıyla değil, aktif portföy yönetimi stratejisi kapsamında gerçekleştirdiğini söyledi.

Coinbase hisselerinin 2023 İlkbaharından bu yana yaklaşık 9 kat arttığını ifade eden Wood, “Coinbase hisseleri portföyümüzün %10’undan fazlasını oluşturuyor. Ancak şu an bu hisseleri sadece kâr elde etmek için satıyoruz. Coinbase hala portföyümüzdeki en büyük pozisyonlardan biri, ancak kârlarımızı uzun vadeli hisse senetlerine dağıtıyoruz. Bu, özellikle Tesla gibi, son dönemde yaşanan krizlerden etkilenen hisse senetleri ve yaşam bilimleri alanında bulunan hisseleri içeriyor. ” şeklinde açıkladı.

Ark Invest, iki gün önce 26 Mart’ta Coinbase hisselerinin değerinin %10 artmasıyla 20,8 milyon dolar değerindeki 74 bin 291 adet Coinbase (COIN) hissesini elden çıkardı. Ayrıca, şirket bir ay önce de 16 milyon dolar değerinde 96 bin 435 COIN hissesini satmıştı. COIN, 28 Mart’ta %3,28 kazançla günü 265,12 dolar seviyesinden kapattı.

Ark Invest, dijital varlık yatırım firması 21 Shares ile birlikte spot Bitcoin ETF ARKB’nin ortak sponsorlarından biridir. The Block‘un Data Dashboard’una göre, ARKB, 28 Mart’ta 195,5 milyon dolarlık hacim elde etti.

Son Yazılar

Exit mobile version