Muhabbit

Chainalysis 2020 Yılının En Büyük Dolandırıcılığını Açıkladı!

Chainalysis raporunda yılın dolandırıcılık olayının MTI olduğunu belirtti.

Chainalysis

Chainalysis

Blockchain analiz şirketi Chainalysis, yayımlamış olduğu bir raporda Mirror Trading International’ı (MTI) 2020 yılının en büyük dolandırıcılığı olarak seçti. Bilindiği üzere Güney Afrika merkezli kripto ponzi planı, 471.000‘den fazla mevduattan 588 milyon dolar değerinde kripto para birimi kaybına yol açmıştı.

2020’nin en büyük yatırım dolandırıcılığını derinlemesine inceleyen rapor, MTI’yi, o zamanki web sitesine göre, algoritmik ticaret yoluyla müşterilerinin Bitcoin‘ini artırma sözü veren pasif bir gelir kaynağı olarak tanımlıyor.  

MTI’nin web trafiğinin yarısından fazlası, şirketin Stellenbosch ve Johannesburg’da ofisleri olduğu için Güney Afrika’dan geliyor. Bununla birlikte, ABD, İngiltere, Kanada ve Meksika da MTI’nin web trafiğinin önemli bir bölümünü oluşturdu. Bu nedenle, MTI mağdurlarının çoğunun bu ülkelerden geldiği varsayılıyor.

Chainalysis, MTI’nin 470.000’den fazla işlemden, çoğunlukla borsalardan ve aynı zamanda kendi kendine barındırılan cüzdanlardan 588 milyon dolar değerinde Bitcoin aldığını belirtiyor. Bununla birlikte, en ilginç olan şey, şirketin popüler bir kripto para birimi kumar hizmetini kara para aklama ve para çekme mekanizması olarak görünürde kullanmasıdır. Kumar hizmeti, hacim olarak MTI fonlarının en riskli hedefi olarak kabul ediliyor ve 2020’de ponzi programından 39 milyon dolar değerinde kripto para kazanıyor.

Rapor, kripto para gözlemcisi ve girişim kapitalisti Dovey Wan’ın, siber suçluların kripto paralarını kumar platformları aracılığıyla aklamalarının yaygın bir eğilim haline geldiğini belirtiyor. Dovey Wan ayrıca şu açıklamayı yapıyor:

“Mirror Trading International, endüstrinin neden gerçekçi olmayan yüksek getiri vadeden algoritmik ticaret platformlarının neredeyse her zaman dolandırıcılık faaliyeti olduğu bilgisini yayması gerektiğinin bir başka örneğidir.”

Son olarak hazırlanan rapor kapsamında açıklama yapan Chainalysis, kripto para borsalarının ve diğer hizmetlerin, bu dolandırıcılıklardan haberdar olduklarında, kullanıcıları bu adreslere para göndermekten caydırması veya en azından adresi işaretleyerek onlara uyarıda bulunması gerektiğini belirtiyor.

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version