Muhabbit

Coinbase’den Yeni Fee Adımı! Kullanıcılar Ödeyecek!

Tüm kullanıcılarına değişiklik ile ilgili mail yolu ile bir açıklama yapan Coinbase ekibi, çekim komisyonlarının kullanıcılar tarafından ödenmeye başlayacağını belirtmiş durumda.

coinbase kripto para borsası

Kripto para borsası Coinbase, geçtiğimiz günlerde yaptığı duyuru ile birlikte çekim komisyonları ile ilgili önemli bir değişikliğe gittiğini açıkladı.

Tüm kullanıcılarına değişiklik ile ilgili mail yolu ile bir açıklama yapan Coinbase ekibi, çekim komisyonlarının kullanıcılar tarafından ödenmeye başlayacağını belirtmiş durumda.

Geçtiğimiz dönemde çekim komisyonları borsa tarafından karşılanıyor ve kullanıcılar ödeme yapmıyordu.

Fakat bu politikada artık değişikliğe gidilmiş gibi görünüyor.

Özellikle Ethereum tarafında DeFi uygulamaları sebebiyle işlem yoğunluğunun artması, transfer ücretlerinde de ciddi bir artışa sebep olmuştu. Borsaların çekim komisyon ücretlerini önemli derecede artırmasının yanı sıra, bireysel cüzdanlar üzerinden ödenen transfer ücretleri de oldukça yüksek rakamlara ulaşmıştı.

Coinbase Artık Ödemek İstemiyor

Kullanıcı deneyiminin daha da iyileştirilmesi ve kabul edilebilir transfer süreleri ortaya koymak adına böyle bir adım attığını belirten Coinbase ekibi, artık transfer ücretlerini kullanıcılarından talep edecek.

Transfer talebi sırasında kullanıcıya tahmini bir transfer ücreti sunacağını fakat transferin gerçekleştiği anda gereken ücretin kullanıcıya yansıtılacağını, kısacası ufak değişiklikler gösterebileceğini de açıklamış durumda.

Ethereum tarafındaki yoğunluk hem ücretleri hem de transfer sürelerini artırdı.

Coınbase

Diğer Borsalar da Değişikliğe Gitti

Yaşanan ücret ve süre artışının ardından birçok kripto para borsası da Ethereum tarafındaki transfer ücretlerinde önemli değişikliklere gitmişti.

Özellikle geçtiğimiz ay yaşanan patlama sonrası kripto para borsaları Ethereum ve ERC-20 token transferleri için neredeyse 15 $’lık komisyonlar talep etmeye başlamıştı.

Bu rakamlar ise transfer ücreti talep etmeyen borsalar için oldukça büyük bir maliyet oluşturmuş durumdaydı. Maliyetlerin önüne geçme isteyen Coinbase ekibi de bu sebeple ücretleri kullanıcıya yansıtma kararı almış gibi görünüyor.

Diğer borsa haberleri için: Borsa Haberleri

DeFi haberleri için: DeFi Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version