Muhabbit

Craig Wright’tan Bitcoin Fiyatını Düşürme Tehdidi!

Bitcoin ve manipülasyon tam olarak ayrılmaz ikililer.

Henüz gerçekleşmemiş onlarca halving sonrası tahminler var, bunlardan biri ise 2018 yılında Dr. Craig Wright’ın yaptığı Bitcoin fiyatını düşürme tehditi.

Bu tehdit, Wright’ın, asistanlarıyla iletişim kurmak üzere kullanmış olduğu Slack grubu üzerinden yapıldı. Görünüşe göre halving, Wright’ın yapmak istediği hamlelerin başı.

Wright’ın bu tehditi, Bitcoin Cash ile Bitcoin SV arasındaki “fork” işleminden önce gelmişti. Bu olayların gerçekleşme ihtimalini bekleyen insanlar olmasına rağmen, Wright’ın bu söylemi bir çok insan tarafından “tipik popülerleşme çabası” olarak değerlendirildi.

Wright’ın Planı

Wright’a göre, yaptığı yüklü miktar satışın etkisi bir kartopu etkisiyle piyasada yerini alacaktı ve onu takip eden bir çok satış emri gerçekleşecekti. Ayrıca bu hamlesinden sonra Bitcoin fiyatı ciddi bir şekilde düşeceği için, 10x short pozisyonu açmayı hedefliyordu.

Ayrıca Wrigt, “bilinmeyen SegWit TX’leri ve kendi işlemleri dışındaki işlemleri” bir şekilde reddederek ağ gücünü azaltmayı hedefledi, fakat bunun nasıl gerçekleşeceği hakkında pek fazla ayrıntı vermedi.

Fakat, Bitcoin halving gerçekleşti ve görünüşe göre ortalıkta garip satış emirleri ya da ağ gücünün kısıtlanması gibi durumlar yok. Görünen o ki hash oranında da bir düşüş yok ve eğer geçtiğimiz günlerde yaşanan fiyat düşüşüyle Wright’ın bir ilgisi yoksa, planını 2024 yılında ki halving’e saklıyor gibi görünüyor.

Görünüşe göre en az 4 yıl daha derin bir nefes alabiliriz.

Son Yazılar

Exit mobile version