Muhabbit

DBS Bank’ın Dijital Borsası Kripto Ticaretine Başlıyor!

Singapur’un dev bankası kripto hizmetlerine başlıyor!

DBS

DBS Bank of Singapore, dijital varlık borsasını resmen duyurdu ve alım satımın işlemlerinin önümüzdeki hafta başlayacağını söyledi.

DBS Digital Exchange, Singapur’un SGX borsasının %10‘una sahip. Ayrıca, menkul kıymetlerin ve diğer varlıkların tokene çevirilmesinin yanı sıra dijital varlıklar için banka güvencesi ile saklama hizmeti sağlanacak.

DBS Group CEO’su Piyush Gupta, Perşembe günü yaptığı bir medya toplantısında, yeni borsanın itibari para birimlerinden kripto para birimlerine destek vereceğini açıkladı.

Gupta, dört itibari para biriminin (SGD, USD, HKD, JYP) piyasanın %70 ini kapsayan en köklü dört kripto para (BTC, ETH, BCH, XRP) birimine karşı işlem göreceğini açıkladı.

Gupta, “Önümüzdeki hafta, kripto ticaretine başlamaya hazırız. menkul kıymet tokeni tekliflerinin başması bir veya iki ay sürebilir fakat onun haricinde tamamen hazırız” dedi.

Dijital borsanın bir kısmını temsil eden menkul kıymet tokeni, borsa dışı şirketlerdeki hisseler, tahviller ve özel sermaye fonları gibi finansal varlıklarla desteklenen dijital tokenlerin ihraci ve ticareti için düzenlenmiş bir platform olacaktır.

Ayrıca borsa, müşterileri için bir saklama hizmetinin verileceğini de duyurmuş durumda. CEO’nun açıklamalarına göre, bankanın mevcut tüm siber güvenlik tecrübesinden yararlanan soğuk depoları olacak.

İlginçtir ki, İsviçreli dijital borsa SDX, bu hafta Singapur’da 2022’de lansmanı planlanan bir kripto para borsası kuracağını söyledi.

Gupta, DBS borsasının yalnızca kurumsal müşterilere ve akredite yatırımcılara açık olacağını söyledi.

SGX CEO’su Loh Boon Chye, yaptığı açıklamada “pazar altyapısı ve risk yönetimindeki güçlü yönlerimizi bu girişime aktarmaktan heyecan duyuyoruz” dedi. Chye, “Küresel dijital varlıklar alanına, fiyat konusunda güven ve verimlilik getirmek için önemli fırsatlarımız var. Singapur’un çok varlıklı uluslararası bir finans merkezi olma konumumuzu ilerletmek için DBS ile yakından çalışmayı dört gözle bekliyoruz” dedi.

Daha fazla Borsa haberleri için: Borsa Haberleri

Son Yazılar

Exit mobile version