Muhabbit

DeFi Piyasadaki Çalkantılara Rağmen Yatırım Almaya Devam Ediyor

Zorlu piyasa koşullarına rağmen DeFi Kasım 2022’de yatırım çekmeye devam etti. Haftanın önde gelen DeFi gelişmelerini sizler için derledik.

Kripto para kışı beklenenden uzun sürdü. Özellikle FTX’in çöküşü yatırımcıların sektöre yatırımlarını negatif etkiledi. Ancak her şeye rağmen DeFi Kasım 2022’de de yatırım çekmeye devam etti. İşte haftanın önde gelen DeFi gelişmeleri:

Onomy DeFi Protokolü 10 Milyon Dolar Yatırım Aldı

Cosmos blockchain temelli bir ekosistem olan Onomy, yatırımcılardan üzerine çalıştığı yeni protokolü için milyonlarca dolar topladı. DeFi ve yabancı borsa piyasasını bir araya getiren protokolün son yatırım turunda Bitfinex, Ava Labs, The Maker Foundation ve CMS Holdings gibi sektörün önde gelenlerinden 10 milyon dolar yatırım aldığı belirtiliyor.

Cardano Stablecoin Projesi İptal Oldu

24 Kasım 2022’de Cardano, önde gelen DeFi ve stablecoin ekosistemi olan Ardana projesini durdurduğunu duyurdu. “Sermayeye ve projenin zamanlamasına dair belirsizlikler” dolayısıyla iptal edildiği ifade edilen proje, geliştiriciler için açık bir kaynak olarak kalmaya devam edecek. Projenin hazinesinin ve kalan sermayenin ise “başka bir becerikli ekip projeyi devralıp devam ettirmeye karar verinceye dek” Ardana Labs tarafından idare edileceği belirtildi.

İlginizi çekebilir: FTX Çöküşü Sonrası Bahamalar’ın Başı Belada!

Duyurunun bu derece ani gerçekleşmesi pek çok kişide şok etkisi yarattı. Ancak, öyle gözüküyor ki projede problemler olduğu bir süredir konuyla ilgilenenler için bilinen bir gerçekti. Örneğin, 4 Haziran 2022’den beri Ardana, girişimlerini maddi olarak destekleyebilmek için halihazırda devam eden havuz arzlarını, ve ISPO’ları iptal ediyordu.

Aave Yönetişim Değişikliğine Gitmek İstiyor

23 Kasım 2022’de, Mango Markets’i sömüren Avraham Eisenberg’ün DeFi protokolünü de sömürme girişiminden yalnızca bir gün sonra, Aave söz konusu girişimin sonuçlarını nasıl idare edeceklerini görüşmek için protokole katkı sağlayan isimlere bir dizi teklif sundu.

DeFi Piyasasına Genel Bakış

Analitik verilere göre DeFi’ın toplam kilitli değeri 40 milyar doların altına düştü. Cointelegraph Markets Pro ve TradingView verileri DeFi’ın en popüler 100 tokenının FTX kriziyle bağlantılı olarak oldukça zor bir hafta geçirdiğini ve ciddi anlamda değer kaybettiğini ortaya koyuyor.

İlginizi çekebilir: DeFi Nedir? Tüm Ayrıntılarıyla A’dan Z’ye DeFi

Söz konusu 100 DeFi token arasında Curve DAO Token (CRV) %23,8’lik bir değer artışıyla en çok kazandıran oldu. CRV’yi Chainlink %8’lik bir artışla takip etti. Listedeki diğer tokenlar ise değer artışlarıyla değil, kaybedişleriyle dikkat çekti.

Twitter’dan anlık ve hızlı haber akışı için: https://twitter.com/Muhabbitcom

Daha Fazla Kripto Para Haberleri İçin: Kripto Para Haberleri

Daha fazla DeFi haberi için: DeFi Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version