Muhabbit

Güney Afrika, Kripto Para Kullanım Oranı İle Üst Sıralarda Yer Alıyor!

Kripto para sahibi olan Güney Afrikalıların sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor.

Afrika'da

Kripto para sahibi olan Güney Afrikalıların sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. Ekim 2021’de %10,3 olan oran Aralık 2021’e gelindiğinde %11,3’e yükseldi.

Elde edilen bu verilere göre Güney Afrika, ankete katılan 27 ülke arasında şu anda 21. sırada kendisine yer buldu. Bu oranlar ile Güney Afrika, kripto para sahiplik oranında Amerika Birleşik Devletleri’ndeki % 10,5 ve İsveç’teki % 9,8 oranlarını geçerek üst sıralarda yer aldı.

Ankette ayrıca, farklı kripto para birimlerinin popülaritesi açısından, anket bulguları Güney Afrika’daki kripto para sahiplerinin %56’sının en fazla Bitcoin‘e yatırım yaptığını gösteriyor. Bitcoin sahipliği açısından incelendiğinde ise bu oranı ile Güney Afrika, 27 ülke arasında ikinci sırada yer alıyor. Bununla birlikte, diğer kripto para kullanım ve yatırım oranları da Güney Afrika’nın üst sıraları zorladığını gösteriyor.

Her ne kadar bölgede Bitcoin sahibi yatırımcı sayısı fazla olsa da aslında bu oranda düşüş yaşandığı belirtiliyor. Çünkü Finder anket raporuna göre, ankete katılan ve BTC sahibi olduklarını söyleyen kripto para sahiplerinin sayısı ekim ayında %73,5 oranında iken aralık ayına gelindiğinde bu oran %56’ya düşmüş durumda.

Ethereum, XRP, Doge ve Solana da Popüler

Elde edilen bulgulara göre bölgedeki Ethereum sahiplerinin oranı, %31,5 pay ile ikinci en popüler kripto para birimi konumunda yer alıyor. Halihazırda %24,4 olarak bilinen dünya ortalamasının üstünde olan bu oran, Güney Afrika‘yı Ethereum sahibi en yüksek sekizinci ülke olarak gösteriyor. Üçüncü sırada ise, ankete katılan kullanıcıların %25.8’inin sahip olduğu XRP yer alırken, Dogecoin ve Solana sırasıyla dördüncü ve beşinci sırada yer alıyor.

Ankette ayrıca, kripto para sahibi olduklarını söyleyenlerin %62’sinin erkek ve %38’inin kadın olduğunu da ortaya koyuyor. Anket raporuna göre bu veriler, Güney Afrikalı erkeklerin kripto para sahibi olma olasılığının kadınlara göre yaklaşık 1,6 kat daha fazla olduğu anlamına geliyor.

Öte yandan anket, 18 ila 34 yaş arasındaki Güney Afrikalıların %48,7’sinin kripto para sahibi olduğunu ortaya koyuyor. Bu rakam da, 35 ile 54 yaş arasındaki Güney Afrikalı kripto para yatırımcılarından yüzde 16 daha yüksek.

Daha fazla Bitcoin Haberleri için: Bitcoin Haberleri

Daha Fazla Blockchain Haberleri İçin: Blockchain Haberleri

Gelişmelerden ve son dakikalardan haberdar olmak, kripto para dünyasında aktif bir yer edinmek istiyorsanız Telegram kanalımıza bekliyoruz.

Son Yazılar

Exit mobile version